HABERLER

Yumurtada Görülen Bozulmalar

  Kabuklu yumurta yapısı gereği mikroorganizmalara karşı en iyi korunan gıdalardan birisidir. ... devamı

5 yıl önce 12348 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Likit Pastörize Yumurta

  Yumurta sofralarımızda sık kullandığımız, besin değeri yüksek bir gıda maddesidir. ... devamı

5 yıl önce 15324 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Okul Sütü Programı'na İlişkin Tebliğ

Öğrencilere süt içme alışkanlığını kazandırmak, yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı ... devamı

5 yıl önce 4856 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Türk Gıda Kodeksi Enerji İçecekleri Tebliği

Enerji içeceklerinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, hazırlanması, işlenmesi, muhafazası, depolanma ... devamı

5 yıl önce 4653 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Türk Gıda Kodeksi Üzüm Pekmezi Tebliği

  Üzüm pekmezinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretimi, hazırlanması, işlenmesi, muhafazası, dep ... devamı

5 yıl önce 6780 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kuru Bakliyat ve Tahıl Tanelerini Renklerine Göre Ayıklama

  Renk ayıklama (sorting) sistemi bilgisayar teknolojisinin gelişmesi ile birlikte, standart tip ürün ü ... devamı

5 yıl önce 7202 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tahıl Taneleri ve Kuru Bakliyatlar

Tahılın Tanımı ve Önemi
Danelerinin büyük bir kısmı nişastadan oluşan, öğütüldü ... devamı

5 yıl önce 42645 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Salam Üretiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

  Büyük ve küçük baş kasaplık hayvanların gövde etleri ve bunların karışımları kıyılır. ... devamı

5 yıl önce 17250 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sosis Üretiminde Kullanılan Makinalar

  Sosis, hazırlanmış sosis hamurunun doğal ya da yapay kılıflara doldurulduktan sonra belli aralıklarla (10-20 cm) boğ ... devamı

5 yıl önce 9815 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sucuk Üretiminde Kullanılan Makinalar

Sucuk yapımında sığır, manda, koyun ve keçi gibi hayvanların etleri veya bu etlerin belli oranlardaki karışımları kulla ... devamı

5 yıl önce 11790 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

TS 1070 Sucuk Standardı

Türk usulü fermente sucuk Türkiye’de en çok tüketilen et ürünüdür. ... devamı

5 yıl önce 10169 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Bulgur Üretimi

Buğday; insan beslenmesinde temel gıda maddelerinden biridir. ... devamı

5 yıl önce 17238 Okunma Mikrobiyolojik Analiz