HABERLER

Besinlerde Glisemik İndeksi Etkileyen Faktörler

Nişasta Miktarı:

Besinlerde genel olarak fazla miktarda bulunan karbonhidrat nişasta olup, bu besinlerin glisemik ... devamı

5 gün önce 53 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdalarda Akrilamid Oluşum Mekanizması

Akrilamid, ilk kez 1893 yılında Almanya’da Christian Moureau tarafından kimyasal bir bileşik olarak bulunmuştur. ... devamı

15 gün önce 111 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Mikotoksinler ve Canlılar Üzerine Etkisi

Farklı küfler tarafından farklı mikotoksinler üretilmektedir. ... devamı

19 gün önce 130 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdaların Kullanım Ömürleri

Çiğ kümes hayvanları

Kümes hayvanları satın alındıktan sonra bir günden iki güne kadar bu ... devamı

29 gün önce 196 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Akrilamid Nedir ?

Akrilamid; Isıl işlem gören yiyeceklerde pişirme sonucunda doğal biçimde oluşan kimyasal bir bileşendir. ... devamı

bir ay önce 218 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Peynirde Asitlik Tayini

AMAÇ ve KAPSAM Peynir çeşitlerinde titre edilebilir asitliği belirlemek. ... devamı

2 ay önce 361 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Süt ve Süt Ürünlerinde HMF Oluşumu

Sütlerde dehidratasyon yolu ile ısıl işlem sonucunda glukozdan 5-hidroksimetil-2-furfural oluşumu gerçekleşebilir. ... devamı

2 ay önce 395 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Mikroplar En Çok Nerede Bulunur ?

Çoğu zaman dikkatimizi çekmeyen ve artık düşünmeden her an kullandığımız küçük mikrop yuva ... devamı

2 ay önce 383 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Maya Çeşitleri Nelerdir ?

En önemli maya türü bira mayası olarak bilinen, ekmek ve şarap yapımında kullanılan Saccharomyces Cerevisiae&# ... devamı

3 ay önce 390 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kapınızın Önü Kalenizin Kapısıdır

Bu Korona günlerinde hiç unutmamamız gereken bir konuyu tekrardan hatırladık : Hijyen  Ancak hazırlıksız yak ... devamı

3 ay önce 383 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Ultraviyole Işık Korona Virüsünü Öldürür

Ultraviyole Hava Temizleme

COVID-19 veya diğer tanımı ile korona virüs ( SARS-CoV-2 ) olarak bilinen virü ... devamı

3 ay önce 908 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği