HABERLER

Gıda Kaynaklı Küf İntoksikasyonu

Küfler, sıcak, rutubetli ve karanlık ortamlarda üreyen bir mantar türüdür. ... devamı

2 yıl önce 2883 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Türk Gıda Kodeksi Gıda İle Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler Tebliği

MADDE 19 – (1) Bu Tebliğ hükümlerini Tarım ve Orman Bakanı yürütür. ... devamı

2 yıl önce 1580 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Aspergillus Nedir ?


  Büyüme ve dağılımı

Aspergillus türleri aerobiktirler ve bol oksijenli hemen her o ... devamı

2 yıl önce 5476 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Besinlerde Glisemik İndeksi Etkileyen Faktörler

Nişasta Miktarı:

Besinlerde genel olarak fazla miktarda bulunan karbonhidrat nişasta olup, bu besinlerin glisemik ... devamı

2 yıl önce 3893 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdalarda Akrilamid Oluşum Mekanizması

Akrilamid, ilk kez 1893 yılında Almanya’da Christian Moureau tarafından kimyasal bir bileşik olarak bulunmuştur. ... devamı

2 yıl önce 2112 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Mikotoksinler ve Canlılar Üzerine Etkisi

Farklı küfler tarafından farklı mikotoksinler üretilmektedir. ... devamı

2 yıl önce 1992 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdaların Kullanım Ömürleri

Çiğ kümes hayvanları

Kümes hayvanları satın alındıktan sonra bir günden iki güne kadar bu ... devamı

2 yıl önce 2106 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Akrilamid Nedir ?

Akrilamid; Isıl işlem gören yiyeceklerde pişirme sonucunda doğal biçimde oluşan kimyasal bir bileşendir. ... devamı

2 yıl önce 2958 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Peynirde Asitlik Tayini

AMAÇ ve KAPSAM Peynir çeşitlerinde titre edilebilir asitliği belirlemek. ... devamı

2 yıl önce 4607 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Süt ve Süt Ürünlerinde HMF Oluşumu

Sütlerde dehidratasyon yolu ile ısıl işlem sonucunda glukozdan 5-hidroksimetil-2-furfural oluşumu gerçekleşebilir. ... devamı

2 yıl önce 2853 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Mikroplar En Çok Nerede Bulunur ?

Çoğu zaman dikkatimizi çekmeyen ve artık düşünmeden her an kullandığımız küçük mikrop yuva ... devamı

2 yıl önce 3782 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği