HABERLER

Besin Alerjisi ve Besin İntoleransı Arasındaki Farklar


  Oysa besin intoleransının gelişiminde besinlerin içeriklerine ya da sindirim sistemimizin daha ço ... devamı

2 yıl önce 2797 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Bakliyat Alerjisi ve Bakliyat Alerji Testi

Bakliyat adı verilen gruba hangi besinler girmektedir? Yer fıstığı, soya fasulyesi, kuru fasulye, yeşil fasulye, nohut, ... devamı

2 yıl önce 2419 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Klordioksit Ölçümü Nasıl Yapılır?

Klor dioksit gazı için üretilmiş tüpler kullanılarak ortamdaki miktarı tayin edilir. ... devamı

2 yıl önce 2745 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Klor Dioksit Dozları

KLOR DİOKSİT NEDİR ?

Klordioksit 1900’lü yıllardan bu yana dezenfektan olarak kullanılan bir oksida ... devamı

2 yıl önce 3870 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Tarımda Klordioksit Kullanımı

Klordioksit kullanımı ile sularda bulunan mikroorganizmalar yok edilerek hızlı ve kalıcı dezenfeksiyon sağlanmaktadır. ... devamı

2 yıl önce 4841 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Klordioksit Nedir? Klordioksit Faydaları

Klordioksit son derece etkin bir biyosid olup 50 yıldan bu yana gıda endüstrisinde et, sebze ve meyvelerin dezenfeksiyon ... devamı

2 yıl önce 8544 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Su Ayak İzi Nedir? Gıdalarda Su Ayak İzi

Mavi su ayak izi; ürünün üretimi için gerekli olan yüzey veya yeraltı suyu miktarıdır. ... devamı

2 yıl önce 4462 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Güvenliği ve Kalitesinin Denetimi ve Kontrolüne Dair Yönetmelik


GIDA GÜVENLİĞİ VE KALİTESİNİN DENETİMİ VE
KONTROLÜNE DAİR YÖNETMELİK

BİRİNCİ BÖL ... devamı

2 yıl önce 5862 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Besin Güvenliği ve Hijyen

Hijyen Nedir?

Sözcük anlamı, sağlık bilimi demektir. ... devamı

2 yıl önce 4970 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdalarda Salmonella Spp. Aranması

Salmonella spp, insanların ve hayvanların bağırsak yolunda bulunan ve hastalığa neden olan bir bakteri türüdür ... devamı

2 yıl önce 5002 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Su ile Bulaşan Önemli Mikroorganizmalar

Salmonella:

Genellikle mide krampları ve diyare ile birlikte akut gastroenteritidisi içerir.S. ... devamı

2 yıl önce 5358 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği