HABERLER

Dikkat ! Gıda, Yem, Bitki Sağlığı ve Veteriner Hizmetlerine Yasal Düzenleme

Aşağıdaki Resmi Gazete değişikliğinde de göreceğiniz gibi, 5996 sayılı Kanunun 40. ... devamı

4 gün önce 67 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdalarda Bulunan Su Çeşitleri

1. Serbest Su

Gıda içerisinde solvent ya da çözücü olarak bulunan sudur. ... devamı

6 ay önce 991 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdalarda UV Dezenfeksiyon Sistemlerinin Kullanımı

Gıda üretim tesisleri, gıda işleme tesisleri, laboratuvarlar, gıda ambalajı, gıda lojistik ve depolama tesisleri, restor ... devamı

7 ay önce 882 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Korona, Havada Saatlerce, Yüzeyde Günlerce Kalabiliyor


  Araştırmacılar, öksürük veya hapşırık sonucu oluşan mikroskobik damlacıkları kopayalayan bir ... devamı

7 ay önce 691 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kovid-19 Riski En Yüksek Mekanlar

Yapılan yeni bir araştırmaya göre Kovid-19 riski en yüksek mekanlar belirlendi. ... devamı

7 ay önce 720 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Glisemik İndeks Nedir?

Teknik bir terim olsa da son yıllarda glisemik indeks terimini sık sık duymaya başladık. ... devamı

8 ay önce 986 Okunma Diğer Ürünler

Gıda Kaynaklı Küf İntoksikasyonu

Küfler, sıcak, rutubetli ve karanlık ortamlarda üreyen bir mantar türüdür. ... devamı

8 ay önce 1097 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Türk Gıda Kodeksi Gıda İle Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler Tebliği

MADDE 19 – (1) Bu Tebliğ hükümlerini Tarım ve Orman Bakanı yürütür. ... devamı

8 ay önce 696 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Aspergillus Nedir ?


  Büyüme ve dağılımı

Aspergillus türleri aerobiktirler ve bol oksijenli hemen her o ... devamı

10 ay önce 2008 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Ultraviyole Işınlar

Ultraviyole ışınların en büyük kaynağı güneştir. ... devamı

10 ay önce 1091 Okunma Diğer Ürünler

Besinlerde Glisemik İndeksi Etkileyen Faktörler

Nişasta Miktarı:

Besinlerde genel olarak fazla miktarda bulunan karbonhidrat nişasta olup, bu besinlerin glisemik ... devamı

12 ay önce 1544 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdalarda Akrilamid Oluşum Mekanizması

Akrilamid, ilk kez 1893 yılında Almanya’da Christian Moureau tarafından kimyasal bir bileşik olarak bulunmuştur. ... devamı

12 ay önce 992 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği