HABERLER

Tavuk Tifosu ( Fowl typhoid )

Gram (-) bir bakteri olan Salmonella gallinarum’un neden olduğu, genellikle tavuk ve hindilerde rastlanan, akut ve kronik sey ... devamı

7 ay önce 581 Okunma Diğer Ürünler

Besinlerde Glisemik İndeksi Etkileyen Faktörler

Besinlerde genel olarak fazla miktarda bulunan karbonhidrat nişasta olup, bu besinlerin glisemik indekslerini etkileyen başlı ... devamı

7 ay önce 761 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kanatlılarda Pullorum Hastalığı

Pullorum hastalığı spesifik etkeni Salmonella pullorum ‘dur. ... devamı

7 ay önce 540 Okunma Diğer Ürünler

Tavuklarda Gut Hastalığı

Gut yetişkin tavuk ve hindilerde görülen etiyolojisi aydınlatılamamış, böbreklerde ve kalpte üratların birikmesi ile karakter ... devamı

7 ay önce 925 Okunma Diğer Ürünler

Gıdalarda Akrilamid Oluşum Mekanizması

Akrilamid, ilk kez 1893 yılında Almanya’da Christian Moureau tarafından kimyasal bir bileşik olarak bulunmuştur. ... devamı

7 ay önce 606 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Mikotoksinler ve Canlılar Üzerine Etkisi

Küflerin insanların sağlığını tehdit ettiği yapılan çalışmalarla saptanmıştır. ... devamı

7 ay önce 701 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Yumurta Üzerindeki Sayısal Kod'lar

2017 yılında Türk Gıda Kodeksi tarafından yumurta tebliği oluşturuldu. ... devamı

7 ay önce 643 Okunma Diğer Ürünler

Tavuk Hastalıları ve Önlemler

Önemli Tavuk Hastalıları ... devamı

7 ay önce 668 Okunma Diğer Ürünler

Gıdaların Kullanım Ömürleri

Gıdaların Kullanım Ömürleri ... devamı

7 ay önce 692 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Salma Tavukçulukta Yem Verilir mi?

Serbest sistem gezen tavuk beslemek, hiç yem verilmeyeceği anlamına gelmemektedir. ... devamı

8 ay önce 614 Okunma Diğer Ürünler

Sütte Homojenizasyon

Homojenizasyon Süt, emülsiyon halinde bulunan bir sıvıdır. ... devamı

8 ay önce 692 Okunma Diğer Ürünler

Akrilamid Nedir ?

Akrilamid; Isıl işlem gören yiyeceklerde pişirme sonucunda doğal biçimde oluşan kimyasal bir bileşendir. ... devamı

8 ay önce 774 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği