HABERLER

Tavuklarda Koli Enfeksiyonları ( Colibacillosis )

Çoğunlukla genç piliçlerde 4-10 haftalık olmak üzere ergin tavuklarda da rastlanan, Gram (-) bir bakteri olan E. ... devamı

11 ay önce 1244 Okunma Diğer Ürünler

Gıdalarda UV Dezenfeksiyon Sistemlerinin Kullanımı

Gıdaların Üretim, İşleme, Depolama, Paketleme ve Nakilleri esnasına UV-C Dezenfeksiyon uygulamalarını kapsar. ... devamı

11 ay önce 1269 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Korona, Havada Saatlerce, Yüzeyde Günlerce Kalabiliyor

Araştırma ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri’ne bağlı Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü tarafından yürütüldü. ... devamı

11 ay önce 893 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kovid-19 Riski En Yüksek Mekanlar

Yapılan yeni bir araştırmaya göre Kovid-19 riski en yüksek mekanlar belirlendi. ... devamı

11 ay önce 1103 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Glisemik İndeks Nedir?

Teknik bir terim olsa da son yıllarda glisemik indeks terimini sık sık duymaya başladık. ... devamı

12 ay önce 1577 Okunma Diğer Ürünler

Gıda Kaynaklı Küf İntoksikasyonu

Küfler, sıcak, rutubetli ve karanlık ortamlarda üreyen bir mantar türüdür. ... devamı

12 ay önce 1615 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Tavuklarda Ayak Tutulması Hastalığı

Kümes sahipleri, tavuklarının ya da horozlarının topallaması, Aksak yürümesi, Yürümek istememesi ya da dengesiz yürümesi gibi ... devamı

bir yıl önce 3276 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gumboro Hastalığı ( İnfeksiyoz Bursal Hastalık )

Gumboro Hastalığı, infeksiyöz bursal hastalık olarak da geçen, etkeni bir Birnavirus türüdür. ... devamı

bir yıl önce 1119 Okunma Diğer Ürünler

Türk Gıda Kodeksi Gıda İle Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler Tebliği

Türk Gıda Kodeksi Gıda İle Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler Tebliği ... devamı

bir yıl önce 1005 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Haşerelerden Bulaşan Hastalıklar

Haşereler, nemli ve pis alanlarda yuva yaparlar. Bu alanlardan sırtlarında, bakteri taşırlar. ... devamı

bir yıl önce 1482 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Brahma Tavuk Cinsi

Brahma ismi ilk kez 1800’lerin ortalarında “Şangay” olarak adlandırılmıştır. ... devamı

bir yıl önce 5038 Okunma Diğer Ürünler

Aspergillus Nedir ?

Aspergillus, dünyanın her yerine yayılmış yaklaşık 200 mantar (küf) türünden oluşmuş bir cinstir. ... devamı

bir yıl önce 2861 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği