HABERLER

Akrilamid Nedir ?

Akrilamid; Isıl işlem gören yiyeceklerde pişirme sonucunda doğal biçimde oluşan kimyasal bir bileşendir. ... devamı

bir yıl önce 1399 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Buzağılarda Beslenme İçin Altın Kurallar

Sağlıklı buzağıların yetiştirilmesi, gelecekteki sürülerin yüksek üretime sahip olmasını sağlamak için anahtar bir bileşendir ... devamı

bir yıl önce 1235 Okunma Diğer Ürünler

Peynirde Asitlik Tayini

Peynir çeşitlerinde titre edilebilir asitliği belirlemek. ... devamı

bir yıl önce 2399 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Tavuklarda Viral Enfeksiyonlar

NEWCASTLE (Yalancı Veba), AVİAN İNFLUENZA (Veba), İNFECTİOUS BRONCHİTİS (Enfeksiyoz Bronşitis), AVİAN ENCEPHALOMİYELİTİS EPİ ... devamı

bir yıl önce 1028 Okunma Diğer Ürünler

Süt ve Süt Ürünlerinde HMF Oluşumu

Sütlerde dehidratasyon yolu ile ısıl işlem sonucunda glukozdan 5-hidroksimetil-2-furfural oluşumu gerçekleşebilir. ... devamı

bir yıl önce 1589 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Mağazalarda Korona Önlemleri : UV Sterilizasyon

Koronavirüs salgını nedeniyle bir süredir kapalı olan alışveriş merkezleri ve mağazalar, 11 Mayıs tarihinden itibaren tekrar ... devamı

bir yıl önce 1674 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Tavuklarda Çiçek Hastalığı

Çiçek hastalığı tavuklarda ve diğer kanatlılarda sık görülen enfeksiyöz hastalıklardan birisidir. ... devamı

bir yıl önce 4209 Okunma Diğer Ürünler

Mikroplar En Çok Nerede Bulunur ?

Günlük hayatımız içinde kullanırken hiç farkına varmadığımız fakat en çok mikrop barındıran yüzeyler: ... devamı

bir yıl önce 1779 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Maya Çeşitleri Nelerdir ?

En önemli maya türü bira mayası olarak bilinen, ekmek ve şarap yapımında kullanılan Saccharomyces Cerevisiae’dir. ... devamı

bir yıl önce 1780 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Ruminantlarda Timpani

Rumen ve retikulumda aşırı miktarda aşırı miktarda fermantasyon gazlarının toplanmasına timpani denir. ... devamı

bir yıl önce 2828 Okunma Diğer Ürünler

Kapınızın Önü Kalenizin Kapısıdır

Bu Korona günlerinde hiç unutmamamız gereken bir konuyu tekrardan hatırladık : Hijyen ... devamı

bir yıl önce 1016 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği