Sedimantasyon testinin normal sedimantasyon ve beklemeli sedimantasyon olmak üzere iki farklı uygulanış biçimi vardır. ... devamı
ekstür gıdanın yapısal ve mekaniksel özellikleriyle yakından ilişkili kalite özelliklerini kapsamaktadır. ... devamı
Gıda Maddelerinin Genel Etiketleme ve Beslenme Yönünden Etiketleme Kuralları Tebliği’nde yapılan değişiklikle gıda alerjenler ... devamı
Başta ABD olmak üzere pek çok ülkede kene ısırığı sonrası daha önce sorunsuz kırmızı et tüketebilen kişilerde kırmızı et aler ... devamı
26.01. ... devamı
Besin alerjisi bağışıklık sistemimizin besin proteinlerine karşı verdiği anormal yanıt sonucu meydana gelmektedir. ... devamı
Bakliyat adı verilen gıdalar lif ve protein yönünden zengin olmaları nedeniyle beslenmemizde önem taşımaktadır. ... devamı
Kararlı klor dioksit, balık ve kabuklu deniz ürünleri üzerinde iyi bir antiseptik etkiye sahiptir. ... devamı
Klor dioksit parametresinin tayini için iki farklı metottan yararlanılmaktadır. ... devamı
Dünya Sağlık Örgütü’nün “Concise International Chemical Assessment Document 37” de klordioksit için solunumda yarattığı toksi ... devamı
Atık Su Dezenfeksiyonu İçin Klordioksit ... devamı
Tarımda klordioksit kullanımı, suyun temin edildiği akarsular, küçük kanallar (kanalet) ve kuyular, tarımsal sulama için gere ... devamı