HABERLER

Civcivlerde Kanlı İshal Tedavisi Nasıl Olmalı?

Kanatlı hayvanlarda görülen en riskli sağlık sorunlarından birisi de kanlı ishaldir. ... devamı

2 yıl önce 6845 Okunma Diğer Ürünler

Organik Tavuk ve Organik Yumurta Nedir ?

Organik Tavukçuluk; organik ürün olduğu sertifikasyonlarla tescillenmiş bir iş sahasıdır. ... devamı

2 yıl önce 3671 Okunma Diğer Ürünler

Balıklarda Bozulma

Balıkların çeşidi, şekli, yağ kompozisyonları ve yakalandıkları andaki açlık durumları bu faktörlerden birkaçıdır. ... devamı

2 yıl önce 2651 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Ruminantlarda Abomasum Kayması

Abomasum kayması doğum sonrası bir ay içinde özellikle yaşlı ve iri süt sığırlarında orta çıkar. ... devamı

2 yıl önce 1740 Okunma Diğer Ürünler

Rumen Asidozundan Korunma

Rumen Asidozu korunmada en önemli faktör, hayvanlara verilen rasyonun dengeli olmasıdır. ... devamı

2 yıl önce 1929 Okunma Diğer Ürünler

Proteolitik Mikroorganizmalar (Bakteriler)

Bu bakteri grubu proteinleri hidrolize ederek proteaz enzimi salgılarlar. ... devamı

2 yıl önce 3087 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kuru Gıda Depolama Talimatı

Kuru gıdaların uygun şartlarda muhafaza edilmesi ve bulaşmaların engellenmesidir. ... devamı

2 yıl önce 6439 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Broyler ( Broiler ) Tavuk Yetiştiriciliği

Broiler tavuk olarak adlandırılan Etlik Piliç yetiştiriciliği dışarıdan bakıldığında oldukça kolay ve basit görünen bir yetiş ... devamı

2 yıl önce 4588 Okunma Diğer Ürünler

Süt Proteinleri

Sütteki kuru maddenin yaklaşık %27’sini oluşturan süt proteinleri en önemli temel bileşendir. ... devamı

2 yıl önce 4625 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Nekrotik Enterit (İnce Bağırsak İltihabı)

Nekrotik Enterit (İnce Bağırsak İltihabı) ... devamı

2 yıl önce 2584 Okunma Diğer Ürünler

Yumurta Sarısından Elde Edilen Jeller

Yumurtanın sarısında suda çözünmeyen protein kümeleri (granüller) duru sarı sıvıda (plazma) süspansiyon olarak bulunur. ... devamı

2 yıl önce 1758 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

TBA Testi (Tiyobarbütirik Asit)

Gıdalarda bulunan yağlar ile havanın oksijeni arasında kendiliğinden oluşan ve otoksidasyon denilen reaksiyonlar oluşur. ... devamı

2 yıl önce 3850 Okunma Mikrobiyolojik Analiz