HABERLER

Tavuk Tifosu ( Fowl typhoid )

Gram (-) bir bakteri olan Salmonella gallinarum’un neden olduğu, genellikle tavuk ve hindilerde rastlanan, akut ve kron ... devamı

dün 33 Okunma Diğer Ürünler

Besinlerde Glisemik İndeksi Etkileyen Faktörler

Nişasta Miktarı:

Besinlerde genel olarak fazla miktarda bulunan karbonhidrat nişasta olup, bu besinlerin glisemik ... devamı

6 gün önce 59 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kanatlılarda Pullorum Hastalığı

Pullorum hastalığı spesifik etkeni Salmonella pullorum ‘dur. ... devamı

9 gün önce 73 Okunma Diğer Ürünler

Tavuklarda Gut Hastalığı

Tavukları etkileyen metabolik bir hastalıktır, her yaşta görülebilmekle beraber daha çok yarka dönemi son ... devamı

13 gün önce 85 Okunma Diğer Ürünler

Gıdalarda Akrilamid Oluşum Mekanizması

Akrilamid, ilk kez 1893 yılında Almanya’da Christian Moureau tarafından kimyasal bir bileşik olarak bulunmuştur. ... devamı

16 gün önce 111 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Tavuk Hastalıları ve Önlemler

Kronik Solunum Yolları Hastalığı Ülkemizde çok yaygın olan bir hastalıktır. ... devamı

27 gün önce 151 Okunma Diğer Ürünler

Gıdaların Kullanım Ömürleri

Çiğ kümes hayvanları

Kümes hayvanları satın alındıktan sonra bir günden iki güne kadar bu ... devamı

30 gün önce 198 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Salma Tavukçulukta Yem Verilir mi?

Piliç yetiştirme yemi,
Doğal yumurta yemidir. ... devamı

bir ay önce 192 Okunma Diğer Ürünler

Akrilamid Nedir ?

Akrilamid; Isıl işlem gören yiyeceklerde pişirme sonucunda doğal biçimde oluşan kimyasal bir bileşendir. ... devamı

bir ay önce 219 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Tavuklarda Viral Enfeksiyonlar

  NEWCASTLE (Yalancı Veba): Etkeni Newcastle virüsüdür. ... devamı

2 ay önce 290 Okunma Diğer Ürünler

Güneşin Mikroplar Üzerine Etkisi

Güneşten dünyaya ulaşan UVC ışınlarının tamamını, UVB ışınlarının da büyük bir kısmını soğuruyor (Şekil ... devamı

2 ay önce 297 Okunma Diğer Ürünler