HABERLER

Tavuk Tifosu ( Fowl typhoid )

Gram (-) bir bakteri olan Salmonella gallinarum’un neden olduğu, genellikle tavuk ve hindilerde rastlanan, akut ve kronik sey ... devamı

dün 33 Okunma Diğer Ürünler

Besinlerde Glisemik İndeksi Etkileyen Faktörler

Besinlerde genel olarak fazla miktarda bulunan karbonhidrat nişasta olup, bu besinlerin glisemik indekslerini etkileyen başlı ... devamı

6 gün önce 57 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kanatlılarda Pullorum Hastalığı

Pullorum hastalığı spesifik etkeni Salmonella pullorum ‘dur. ... devamı

9 gün önce 73 Okunma Diğer Ürünler

Tavuklarda Gut Hastalığı

Gut yetişkin tavuk ve hindilerde görülen etiyolojisi aydınlatılamamış, böbreklerde ve kalpte üratların birikmesi ile karakter ... devamı

13 gün önce 84 Okunma Diğer Ürünler

Gıdalarda Akrilamid Oluşum Mekanizması

Akrilamid, ilk kez 1893 yılında Almanya’da Christian Moureau tarafından kimyasal bir bileşik olarak bulunmuştur. ... devamı

16 gün önce 111 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Mikotoksinler ve Canlılar Üzerine Etkisi

Küflerin insanların sağlığını tehdit ettiği yapılan çalışmalarla saptanmıştır. ... devamı

19 gün önce 133 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Yumurta Üzerindeki Sayısal Kod'lar

2017 yılında Türk Gıda Kodeksi tarafından yumurta tebliği oluşturuldu. ... devamı

24 gün önce 148 Okunma Diğer Ürünler

Tavuk Hastalıları ve Önlemler

Önemli Tavuk Hastalıları ... devamı

27 gün önce 151 Okunma Diğer Ürünler

Gıdaların Kullanım Ömürleri

Gıdaların Kullanım Ömürleri ... devamı

30 gün önce 197 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Salma Tavukçulukta Yem Verilir mi?

Serbest sistem gezen tavuk beslemek, hiç yem verilmeyeceği anlamına gelmemektedir. ... devamı

bir ay önce 190 Okunma Diğer Ürünler

Sütte Homojenizasyon

Homojenizasyon Süt, emülsiyon halinde bulunan bir sıvıdır. ... devamı

bir ay önce 204 Okunma Diğer Ürünler

Akrilamid Nedir ?

Akrilamid; Isıl işlem gören yiyeceklerde pişirme sonucunda doğal biçimde oluşan kimyasal bir bileşendir. ... devamı

bir ay önce 219 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği