HABERLER

Balıklarda Bozulma

Balıkların çeşidi, şekli, yağ kompozisyonları ve yakalandıkları andaki açlık durumları bu faktörlerden birkaçıdır. ... devamı

4 ay önce 801 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Ruminantlarda Abomasum Kayması

Abomasum kayması doğum sonrası bir ay içinde özellikle yaşlı ve iri süt sığırlarında orta çıkar. ... devamı

5 ay önce 479 Okunma Diğer Ürünler

Rumen Asidozundan Korunma

Rumen Asidozu korunmada en önemli faktör, hayvanlara verilen rasyonun dengeli olmasıdır. ... devamı

5 ay önce 431 Okunma Diğer Ürünler

Proteolitik Mikroorganizmalar (Bakteriler)

Bu bakteri grubu proteinleri hidrolize ederek proteaz enzimi salgılarlar. ... devamı

5 ay önce 996 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kuru Gıda Depolama Talimatı

Kuru gıdaların uygun şartlarda muhafaza edilmesi ve bulaşmaların engellenmesidir. ... devamı

5 ay önce 1362 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Broyler ( Broiler ) Tavuk Yetiştiriciliği

Broiler tavuk olarak adlandırılan Etlik Piliç yetiştiriciliği dışarıdan bakıldığında oldukça kolay ve basit görünen bir yetiş ... devamı

5 ay önce 1114 Okunma Diğer Ürünler

Süt Proteinleri

Sütteki kuru maddenin yaklaşık %27’sini oluşturan süt proteinleri en önemli temel bileşendir. ... devamı

5 ay önce 1183 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Nekrotik Enterit (İnce Bağırsak İltihabı)

Nekrotik Enterit (İnce Bağırsak İltihabı) ... devamı

5 ay önce 529 Okunma Diğer Ürünler

Yumurta Sarısından Elde Edilen Jeller

Yumurtanın sarısında suda çözünmeyen protein kümeleri (granüller) duru sarı sıvıda (plazma) süspansiyon olarak bulunur. ... devamı

5 ay önce 597 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

TBA Testi (Tiyobarbütirik Asit)

Gıdalarda bulunan yağlar ile havanın oksijeni arasında kendiliğinden oluşan ve otoksidasyon denilen reaksiyonlar oluşur. ... devamı

5 ay önce 1117 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tavuklarda Salmonella Enfeksiyonu

Salmonellanın iki türünden biri olan pullorum bakterisinin neden olduğu bir hastalıktır. ... devamı

6 ay önce 1593 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Zeytinyağı Saflık Kriterleri

Sterol; yağın sabunlaşmayan kısmında bulunan sterollerin, diğer sabunlaşmayan bileşenlerden ince tabaka kromatografisi ile ay ... devamı

6 ay önce 673 Okunma Diğer Ürünler