HABERLER

Gıdalarda Alerjenler ve Etki Mekanizmaları

Gıda alerjisi, bir gıda bileşeninin (genellikle yapısal olarak tamamen parçalanmamış bir protein) emilimi ve bunun sonuc ... devamı

6 gün önce 59 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Fındık Alerjisi , Fındık Alerjen Kiti ve Fındık Alerjen Hızlı Test Kiti

Fındık alerjisi nedir?

Fındık deyince kabuklu fındık, kaju fıstığı, antep fıstığı, ceviz, pekan cevizi, badem, bre ... devamı

27 gün önce 178 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Badem Alerjisi, Badem Alerjen Kiti ve Badem Alerjen Tespiti

Badem, antioksidan özelliği olan, kolesterol seviyesini düşürebilen, kan şekerinin kontrolüne yardımcı ol ... devamı

bir ay önce 237 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Süt Proteini Alerjisi ve Süt Alerjen Kiti

İnek sütü proteinleri kazein ve whey proteinleri olmak üzere 2 grupta toplanır. ... devamı

bir ay önce 283 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Besin Alerjisi Nedir?

Besin alerjileri daha çok çocukluk döneminin sorunlarından birisidir. ... devamı

2 ay önce 359 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Glüten Nedir ve Hızlı Glüten Analizi Nasıl Yapılır ?

Buğday otuza yakın farklı protein türleri içerir, glutenin ve gliadin adlı proteinler suyla birleştiğinde esnek ... devamı

2 ay önce 585 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Dikkat ! Gıda, Yem, Bitki Sağlığı ve Veteriner Hizmetlerine Yasal Düzenleme

Aşağıdaki Resmi Gazete değişikliğinde de göreceğiniz gibi, 5996 sayılı Kanunun 40. ... devamı

4 ay önce 821 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Mohr Metodu ile Klorür (Cl-) Tayini

 Kullanılan Kimyasallar

Ayarlı 0. ... devamı

8 ay önce 1397 Okunma Diğer Ürünler

Gıdalarda Bulunan Su Çeşitleri

1. Serbest Su

Gıda içerisinde solvent ya da çözücü olarak bulunan sudur. ... devamı

10 ay önce 1498 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdalarda UV Dezenfeksiyon Sistemlerinin Kullanımı

Gıda üretim tesisleri, gıda işleme tesisleri, laboratuvarlar, gıda ambalajı, gıda lojistik ve depolama tesisleri, restor ... devamı

11 ay önce 1268 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Korona, Havada Saatlerce, Yüzeyde Günlerce Kalabiliyor


  Araştırmacılar, öksürük veya hapşırık sonucu oluşan mikroskobik damlacıkları kopayalayan bir ... devamı

11 ay önce 893 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kovid-19 Riski En Yüksek Mekanlar

Yapılan yeni bir araştırmaya göre Kovid-19 riski en yüksek mekanlar belirlendi. ... devamı

11 ay önce 1103 Okunma Mikrobiyolojik Analiz