HABERLER

Badem Alerjisi, Badem Alerjen Kiti ve Badem Alerjen Tespiti

Badem, antioksidan özelliği olan, kolesterol seviyesini düşürebilen, kan şekerinin kontrolüne yardımcı ol ... devamı

10 gün önce 91 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Süt Proteini Alerjisi ve Süt Alerjen Kiti

İnek sütü proteinleri kazein ve whey proteinleri olmak üzere 2 grupta toplanır. ... devamı

16 gün önce 178 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Besin Alerjisi Nedir?

Besin alerjileri daha çok çocukluk döneminin sorunlarından birisidir. ... devamı

21 gün önce 222 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Glüten Nedir ve Hızlı Glüten Analizi Nasıl Yapılır ?

Buğday otuza yakın farklı protein türleri içerir, glutenin ve gliadin adlı proteinler suyla birleştiğinde esnek ... devamı

bir ay önce 393 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Listeria Hakkında, Listeria Besiyerleri


Etiyoloji

Listerialar Gram pozitif, hareketli, sporsuz, kapsülsüz, küçük, düz ... devamı

2 ay önce 417 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Dikkat ! Gıda, Yem, Bitki Sağlığı ve Veteriner Hizmetlerine Yasal Düzenleme

Aşağıdaki Resmi Gazete değişikliğinde de göreceğiniz gibi, 5996 sayılı Kanunun 40. ... devamı

3 ay önce 675 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Yumurtlatma Yemi ve Zararları


  Yumurta yemi tavuğun yumurta oluşturmak için kendi canından verdiği ve böylece büyük ka ... devamı

3 ay önce 601 Okunma Diğer Ürünler

Mohr Metodu ile Klorür (Cl-) Tayini

 Kullanılan Kimyasallar

Ayarlı 0. ... devamı

7 ay önce 1328 Okunma Diğer Ürünler

Gıdalarda Bulunan Su Çeşitleri

1. Serbest Su

Gıda içerisinde solvent ya da çözücü olarak bulunan sudur. ... devamı

9 ay önce 1388 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Hazır Gıdalarda Tuz Tayini

Enzimatik esmerleşme, meyvelerde (kayısılar, armutlar, muzlar, üzümler), sebzelerde (patatesler, mantarlar, kıvırcı ... devamı

10 ay önce 952 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda UV Dezenfeksiyon Sistemlerinin Kullanımı

Gıda üretim tesisleri, gıda işleme tesisleri, laboratuvarlar, gıda ambalajı, gıda lojistik ve depolama tesisleri, restor ... devamı

10 ay önce 1154 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Korona, Havada Saatlerce, Yüzeyde Günlerce Kalabiliyor


  Araştırmacılar, öksürük veya hapşırık sonucu oluşan mikroskobik damlacıkları kopayalayan bir ... devamı

10 ay önce 850 Okunma Mikrobiyolojik Analiz