HABERLER

Ultraviyole ve Corona ( Korona)

Columbia Üniversitesi Irving Tıp Merkezi (CUIMC)’ndeki Radyolojik Araştırmalar Merkezi direktörü ve rady ... devamı

4 ay önce 1180 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

İş Hijyeni Nedir ?


  Bu nedenle çalışan nüfusun sağlığının ve refahının korunması, iş veriminin arttırılması ve tedavi ... devamı

4 ay önce 924 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Dezenfeksiyon, Sanitasyon ve Hijyen Nedir ?

 Dezenfeksiyon Nedir?
Mikroorganizmalar hemen hemen her yerde kendilerine yaşam alanı bulurlar. ... devamı

4 ay önce 1223 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Pandemik Hastalık Nedir ?

PANDEMİ NEDİR?

Pandemiler veya pandemik hastalıklar, bir kıta, hatta tüm dünya yüzeyi gibi çok ... devamı

5 ay önce 857 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

El Hijyeni ve Önemi

Ellerimizi Neden Yıkamalıyız?

Günlük yaşantımızda ellerimiz, çevre ile her türlü bağl ... devamı

5 ay önce 649 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Fekal Kontaminasyon İndeksi


  Yukarıda da belirtildiği gibi indikatör mikroorganizmalar patojenler içinden seçilmemekledir ... devamı

8 ay önce 1404 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kozmetikte Kullanılan Koruyucu Maddeler

Çoğu gıda ürünlerinde olduğu gibi kozmetik ürünlerde de koruyucu maddelere ihtiyaç var. ... devamı

10 ay önce 1384 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Bakteri ve Enzimlerin Glikozit Bağları Üzerine Etkisi



İnce bağırsakta bulunan ve flavonoid glikozitleri parçalama görevi gören enzimler, laktaz (filoriz ... devamı

11 ay önce 1238 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gluten Nedir?

Buğday otuza yakın farklı protein türleri içerir, glutenin ve gliadin adlı proteinler suyla birleştiğinde esnek, sa ... devamı

12 ay önce 1695 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Toplam Kuru Madde ve Nem Tayini

Etüvde Kurutma Yöntemi

Deneyin Prensibi: Normal atmosfer basıncında örneği, etüvde kurutarak o ... devamı

12 ay önce 4515 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sıvı Numunelerde Uygulanabilecek Analiz Yöntemleri

  Membran filtrasyon düzeneği hazırlanır ve bağlantıların doğru ve sağlam olup olmadığı kontrol edilir. ... devamı

bir yıl önce 1383 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Süt Ürünlerinde Kullanılan Katkı Maddeleri

  1- ASESÜLFAM POTASYUM (ASESÜLFAM-K) E950: Düşük kalorili bir tatlandırıcı. ... devamı

bir yıl önce 3170 Okunma Mikrobiyolojik Analiz