HABERLER

Pandemik Hastalık Nedir ?

PANDEMİ NEDİR?

Pandemiler veya pandemik hastalıklar, bir kıta, hatta tüm dünya yüzeyi gibi çok ... devamı

5 yıl önce 9514 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

El Hijyeni ve Önemi

Ellerimizi Neden Yıkamalıyız?

Günlük yaşantımızda ellerimiz, çevre ile her türlü bağl ... devamı

5 yıl önce 6791 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Fekal Kontaminasyon İndeksi


  Yukarıda da belirtildiği gibi indikatör mikroorganizmalar patojenler içinden seçilmemekledir ... devamı

6 yıl önce 9629 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kozmetikte Kullanılan Koruyucu Maddeler

Çoğu gıda ürünlerinde olduğu gibi kozmetik ürünlerde de koruyucu maddelere ihtiyaç var. ... devamı

6 yıl önce 8912 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Bakteri ve Enzimlerin Glikozit Bağları Üzerine Etkisi



İnce bağırsakta bulunan ve flavonoid glikozitleri parçalama görevi gören enzimler, laktaz (filoriz ... devamı

6 yıl önce 7654 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gluten Nedir?

Buğday otuza yakın farklı protein türleri içerir, glutenin ve gliadin adlı proteinler suyla birleştiğinde esnek, sa ... devamı

6 yıl önce 10780 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Toplam Kuru Madde ve Nem Tayini

Etüvde Kurutma Yöntemi

Deneyin Prensibi: Normal atmosfer basıncında örneği, etüvde kurutarak o ... devamı

6 yıl önce 26097 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sıvı Numunelerde Uygulanabilecek Analiz Yöntemleri

  Membran filtrasyon düzeneği hazırlanır ve bağlantıların doğru ve sağlam olup olmadığı kontrol edilir. ... devamı

6 yıl önce 7844 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Süt Ürünlerinde Kullanılan Katkı Maddeleri

  1- ASESÜLFAM POTASYUM (ASESÜLFAM-K) E950: Düşük kalorili bir tatlandırıcı. ... devamı

6 yıl önce 20154 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Su Analizleri

Su analizleri; su içerisinde bulunan ve hastalık oluşumuna yol açabilecek mikroorganizmalar ile birlikte suyun mikr ... devamı

6 yıl önce 7265 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tavuklarda CRD Hastalığı Nedir?

CRD solunum yolu hastalığına yakalanan hayvanlar diğer sağlıklı olanlardan hemen ayırt edilmelidir. ... devamı

6 yıl önce 41540 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Mikrobiyolojik Bozulmalar

Gıda bozulmasında en önemli etken mikroorganizmalardır. ... devamı

6 yıl önce 20449 Okunma Mikrobiyolojik Analiz