HABERLER

Ultraviyole ve Corona ( Korona)

Columbia Üniversitesi Irving Tıp Merkezi (CUIMC)’ndeki Radyolojik Araştırmalar Merkezi direktörü ve rady ... devamı

2 yıl önce 2923 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

İş Hijyeni Nedir ?


  Bu nedenle çalışan nüfusun sağlığının ve refahının korunması, iş veriminin arttırılması ve tedavi ... devamı

2 yıl önce 4736 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Dezenfeksiyon, Sanitasyon ve Hijyen Nedir ?

 Dezenfeksiyon Nedir?
Mikroorganizmalar hemen hemen her yerde kendilerine yaşam alanı bulurlar. ... devamı

2 yıl önce 6879 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Pandemik Hastalık Nedir ?

PANDEMİ NEDİR?

Pandemiler veya pandemik hastalıklar, bir kıta, hatta tüm dünya yüzeyi gibi çok ... devamı

2 yıl önce 3872 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

El Hijyeni ve Önemi

Ellerimizi Neden Yıkamalıyız?

Günlük yaşantımızda ellerimiz, çevre ile her türlü bağl ... devamı

2 yıl önce 2672 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Fekal Kontaminasyon İndeksi


  Yukarıda da belirtildiği gibi indikatör mikroorganizmalar patojenler içinden seçilmemekledir ... devamı

3 yıl önce 4483 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kozmetikte Kullanılan Koruyucu Maddeler

Çoğu gıda ürünlerinde olduğu gibi kozmetik ürünlerde de koruyucu maddelere ihtiyaç var. ... devamı

3 yıl önce 3901 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Bakteri ve Enzimlerin Glikozit Bağları Üzerine Etkisi



İnce bağırsakta bulunan ve flavonoid glikozitleri parçalama görevi gören enzimler, laktaz (filoriz ... devamı

3 yıl önce 3740 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gluten Nedir?

Buğday otuza yakın farklı protein türleri içerir, glutenin ve gliadin adlı proteinler suyla birleştiğinde esnek, sa ... devamı

3 yıl önce 4724 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Toplam Kuru Madde ve Nem Tayini

Etüvde Kurutma Yöntemi

Deneyin Prensibi: Normal atmosfer basıncında örneği, etüvde kurutarak o ... devamı

3 yıl önce 13077 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sıvı Numunelerde Uygulanabilecek Analiz Yöntemleri

  Membran filtrasyon düzeneği hazırlanır ve bağlantıların doğru ve sağlam olup olmadığı kontrol edilir. ... devamı

3 yıl önce 3825 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Süt Ürünlerinde Kullanılan Katkı Maddeleri

  1- ASESÜLFAM POTASYUM (ASESÜLFAM-K) E950: Düşük kalorili bir tatlandırıcı. ... devamı

3 yıl önce 8407 Okunma Mikrobiyolojik Analiz