HABERLER

Oksidaz Testi Ne Zaman ve Hangi Mikroorganizmalara Yapılır?


Ne Zaman Yapılır?

Oksidaz testi genellikle, ilk bakteri izolasyonundan sonra ilk tanı testlerinden biri olar ... devamı

10 ay önce 2555 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Klordioksit'in Gıda Üretiminde Kullanımı

Gıda endüstrisi, dünya genelinde sürekli olarak büyüyen ve değişen bir sektördür. ... devamı

2 yıl önce 2234 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Yoğurt Üretiminde Mikrobiyal Sorunların Önlemleri

Bu önlemler, yoğurt üretiminde mikrobiyal sorunları minimize etmek ve ürün kalitesini korumak için & ... devamı

2 yıl önce 2175 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Suda Sülfit İndirgeyen Bakteriler ve Sülfit İndirgeyen Bakteri Analizi

Suda Sülfit İndirgeyen Bakteriler: Özellikler ve Önemi

Sülfit indirgeyen bakteriler, sucul ort ... devamı

2 yıl önce 3705 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Su Ürünlerinde Klordioksit Kullanımı

Kararlı klor dioksit, balık ve kabuklu deniz ürünleri üzerinde iyi bir antiseptik etkiye sahiptir. ... devamı

2 yıl önce 2558 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Türk Gıda Kodeksi Peynir Tebliği

Sayı : 29261
TEBLİĞ
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından:
TÜRK GIDA KODEK ... devamı

3 yıl önce 4379 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kozmetikte Mikrobiyolojik Analizler ve ISO Standartları

Aerobik Mezofilik Bakteri Sayımı

Kozmetik ürünlerinde aerobik mezofilik bakteri sayımı ile kullanılan &# ... devamı

3 yıl önce 5260 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Su Analizi Nasıl Yapılır

Su analizleri; su içerisinde bulunan ve hastalık oluşumuna yol açabilecek mikroorganizmalar ile birlikte suyun mikr ... devamı

3 yıl önce 12030 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

İlaç Üretiminde Hijyen

İlaç endüstrisi 1984 yılında GMP uygulamasına geçmiştir. ... devamı

3 yıl önce 5276 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Mikroorganizmaların Çoğalmasını Etkileyen Faktörler


Sıcaklık ve süre
Nem
Ortamın gaz bileşimi

Her mikroorganizmanın gelişim göst ... devamı

3 yıl önce 7448 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Listeria Hakkında, Listeria Besiyerleri


Etiyoloji

Listerialar Gram pozitif, hareketli, sporsuz, kapsülsüz, küçük, düz ... devamı

4 yıl önce 6233 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Hazır Gıdalarda Tuz Tayini

Enzimatik esmerleşme, meyvelerde (kayısılar, armutlar, muzlar, üzümler), sebzelerde (patatesler, mantarlar, kıvırcı ... devamı

4 yıl önce 3710 Okunma Mikrobiyolojik Analiz