HABERLER

Yoğurt Üretiminde Mikrobiyal Sorunların Önlemleri

Yoğurt üretiminde mikrobiyal sorunlarla başa çıkmak için aşağıda belirtilen önlemler alınabilir: ... devamı

2 yıl önce 2579 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Suda Sülfit İndirgeyen Bakteriler ve Sülfit İndirgeyen Bakteri Analizi

Suda Sülfit İndirgeyen Bakteriler: Özellikler ve Önemi Sülfit indirgeyen bakteriler, sucul ortamlarda yaygın olarak bulunan ... devamı

2 yıl önce 4555 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Doğal Bitkisel Koruyucular, Doğal Gıda Koruyucuları

Gıdaların raf ömrünün uzatılması, gıdaların bozulmasını ve zararlı mikroorganizmaların oluşumunu önlemek için önemli bir konu ... devamı

2 yıl önce 4639 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Üretimde Havadaki Mikrobiyal Yük

Gıda üretimi sırasında, havadaki mikrobiyal yük, gıda güvenliği açısından önemli bir faktördür. ... devamı

2 yıl önce 3481 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Peynir Üretiminde Şişme Sorunu

Peynir Üretiminde Şişme Sorunu ... devamı

2 yıl önce 5678 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gluten Hangi Gıdalarda Bulunuyor?

Kendinize bir glutensiz beslenme listesi oluşturmak için öncelikle glutenin hangi gıdalarda olduğunu bilmeniz ve onları eleme ... devamı

2 yıl önce 2974 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Unda Sedimantasyon Testi

Sedimantasyon testinin normal sedimantasyon ve beklemeli sedimantasyon olmak üzere iki farklı uygulanış biçimi vardır. ... devamı

2 yıl önce 5766 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdalarda Tekstür Analizi

ekstür gıdanın yapısal ve mekaniksel özellikleriyle yakından ilişkili kalite özelliklerini kapsamaktadır. ... devamı

2 yıl önce 5254 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdalarda Alerjen Tespiti İle İlgili Yeni Düzenleme

Gıda Maddelerinin Genel Etiketleme ve Beslenme Yönünden Etiketleme Kuralları Tebliği’nde yapılan değişiklikle gıda alerjenler ... devamı

2 yıl önce 2408 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kırmızı Et Alerjisi

Başta ABD olmak üzere pek çok ülkede kene ısırığı sonrası daha önce sorunsuz kırmızı et tüketebilen kişilerde kırmızı et aler ... devamı

2 yıl önce 2843 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Besin Alerjisi ve Besin İntoleransı Arasındaki Farklar

Besin alerjisi bağışıklık sistemimizin besin proteinlerine karşı verdiği anormal yanıt sonucu meydana gelmektedir. ... devamı

3 yıl önce 3754 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği