HABERLER

Plakalı Pastörizatörler ve Çalışma Prensipleri

Plakalı pastörizatörler bir seri plakadan oluşur. ... devamı

3 yıl önce 4314 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

GDO (Genetiği Değiştirilmiş Organizma) Ne Demektir?

Bu yöntemler elde edilen gıdalar bazı yabancı zararlılara,böcek gibi bazı kemirgenlere karşı dirençli hale get ... devamı

3 yıl önce 3711 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Sütün Organoleptik Özellikleri

  Sütün Kokusu Sütün, tipik kendine özgü bir kokusu yoktur. ... devamı

3 yıl önce 4213 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdalarda Enerji Hesaplanması

Gıda ürünlerinin kalori değerleri hesaplanırken öncelikle numunenin kül, protein, yağ ve nem analizleri y ... devamı

3 yıl önce 7910 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Sütün İşlenmesinde Soğuk Zincir

Soğuk zincir, geresinimi olan gıda maddelerinin üretiminden tüketimine kadar her aşamada kendi özelliklerini k ... devamı

3 yıl önce 3095 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

İntolerans Nedir?

Gıda intoleransı, gıda alerjilerinden daha yaygındır ve bağışıklık sisteminden kaynaklanmaz. ... devamı

3 yıl önce 3386 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

HMF Nedir ? HMF Zararları Nelerdir ?

HMF(Hidroksimetil Furfural), asitli ortamda hekzosun parçalanması ile veya Maillard reaksiyonu esnasında ortaya çık ... devamı

3 yıl önce 8380 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Pestisit Nedir ? Güvenirliği Nasıl İncelenir ?

• Pestisit nedir ? Pestisitler; hastalıkları önlemek, bitkileri veya bitki ürünlerini üreti ... devamı

3 yıl önce 3792 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Boza Nasıl Yapılır ve Korunur ?


  Mısır ve Kuzey Afrika sahilleriyle Akdenizli gemiciler aracılığıyla batıya, Asya’ya, Kafkasya’y ... devamı

3 yıl önce 3653 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Yufka Neden Küflenir?

Yufkaların naylon ambalajlara sahip olması da diğer bir küflenme potansiyeli arttırıcı faktördür. ... devamı

3 yıl önce 6663 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Bezelye Konservesi Nasıl Üretilir?


  Sonraki işlem ise bezelyenin haşlanmasıdır. ... devamı

3 yıl önce 3261 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Endüstriyel Makarna Üretimi

Kaliteli bir makarna üretimi, yüksek kalitede ham maddeyle başlar. ... devamı

3 yıl önce 5332 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği