HABERLER

HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Nedir ?

İşte, Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları (HACCP, Hazard Analysis and Critical Control Points) kavramı bu ihtiyaca si ... devamı

3 yıl önce 6262 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

HACCP Temizlik ve Dezenfeksiyon Yöntemleri

Temizlik İşlemi:

Dezenfeksiyon öncesi yapılan bir işlem olup yüzeylerde bulunan çeşitli kir maddele ... devamı

3 yıl önce 3602 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Besin Zehirlenmesinin Nedenleri

Çoğu gıda zehirlenmesi olaylarına, hızla çoğalan bakteriler yol açar. ... devamı

3 yıl önce 3926 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Et Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar

Et Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar

Taze et kimyasal ve fiziksel özellikleri nedeniyle mik ... devamı

3 yıl önce 5681 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

RUMİNANT BESİ YOĞUN TAM YEMLERİ


BESİ YOĞUN TAM YEMLERİ

Sığır Besi Yoğun Tam Yemleri

Sığır Besi Başlangıç Yoğun Tam Yemi: Bu ... devamı

3 yıl önce 2729 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Clostridium Botulinum Nedir?

Botulizm Nedir?

Clostridium botulinum toksininin neden olduğu bir hastalıktır. ... devamı

3 yıl önce 12738 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdaların Dondurulması

Gıdaların dondurularak saklanması muhafaza yöntemleri arasında ürünün taze haline en yakın olandır. ... devamı

3 yıl önce 3504 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Güvenliği İçin Tarım İlaçlarının Kontrolü

Türkiye’de 1 hektarlık ekili alanda 2015’te 1,63 kilo tarım ilacı kullanılırken, bu rakamın 2,1 kiloya ulaşt ... devamı

3 yıl önce 2012 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Probiyotik Hakkında Herşey

PROBİYOTİK NEDİR?

Probiyotikler, sindirim sisteminde belli sayılarda bulunan ve temel beslenmenin yanında sağlık a ... devamı

3 yıl önce 4220 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Süt Ürünlerinde Taklit ve Tağşişle Mücadele

İzmir’de düzenlenen 2. Ulusal Sütçülük Kongresi Sonuç Bildirgesi yayımlandı. ... devamı

3 yıl önce 2634 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

E100- E200: Gıda Renklendiricileri

E100: Kurkumin
Genel Bilgi: Doğal renk pancardan ve Yellowroot'un gövdesinden (Curcuma longa ve Curcuma domestic) i ... devamı

3 yıl önce 4191 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Nişasta Bazlı Şeker (NBŞ)

Nişasta bazlı şeker (NBŞ) olarak bilinen mısır şurubundan yapılan ‘çakma şeker’ ya da ‘çakma fr&# ... devamı

3 yıl önce 3230 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği