HABERLER

Maya Çeşitleri Nelerdir ?

En önemli maya türü bira mayası olarak bilinen, ekmek ve şarap yapımında kullanılan Saccharomyces Cerevisiae&# ... devamı

5 yıl önce 15564 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kapınızın Önü Kalenizin Kapısıdır

Bu Korona günlerinde hiç unutmamamız gereken bir konuyu tekrardan hatırladık : Hijyen  Ancak hazırlıksız yak ... devamı

5 yıl önce 3351 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Ultraviyole Işık Korona Virüsünü Öldürür

Ultraviyole Hava Temizleme

COVID-19 veya diğer tanımı ile korona virüs ( SARS-CoV-2 ) olarak bilinen virü ... devamı

5 yıl önce 8306 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Hijyen / Sanitasyon Denetim ve Muayenesi


  HİJYEN DENETİMİNİN FAYDALARI

1 -Hijyen denetimleri işletmenin temizlik ve hijyenik yönden uygun ... devamı

5 yıl önce 8907 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Balıklarda Bozulma


  Balıklarda meydana gelen bozulmanın hızı aşağıdaki faktörlere bağlıdır:

Balık çeşi ... devamı

5 yıl önce 6875 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Proteolitik Mikroorganizmalar (Bakteriler)

Bu bakteri grubu proteinleri hidrolize ederek proteaz enzimi salgılarlar. ... devamı

5 yıl önce 12440 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kuru Gıda Depolama Talimatı

   1. AMAÇ
Kuru gıdaların uygun şartlarda muhafaza edilmesi ve bulaşmaların engellenmesidir. ... devamı

5 yıl önce 22411 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Süt Proteinleri

Süt proteini homojen protein olmayıp farklı nitelikte 30’dan fazla fraksiyondan oluşmuştur. ... devamı

5 yıl önce 16730 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Yumurta Sarısından Elde Edilen Jeller

Son çalışmalar granüllerin yeni birçok özelliği ile gıda endüstrisinde bir malzeme olarak kullanılab ... devamı

5 yıl önce 4256 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Tavuklarda Salmonella Enfeksiyonu

  Salmonellanın iki türünden biri olan pullorum bakterisinin neden olduğu bir hastalıktır. ... devamı

5 yıl önce 22461 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kodeks Alimentarius Nedir?

Kodeks Alimentarius tamamıyla Latinceden çevrilmiş bir “gıda kodu” dur. ... devamı

5 yıl önce 9926 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Sous-Vide Yöntemi ile Pişirme

SOUS-VIDE YÖNTEMİ:

Vakumlu bir pişirme yöntemi olan “sous vide” gıdaların plastik torbalar i ... devamı

5 yıl önce 6491 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği