En önemli maya türü bira mayası olarak bilinen, ekmek ve şarap yapımında kullanılan Saccharomyces Cerevisiae ... devamı
Bu Korona günlerinde hiç unutmamamız gereken bir konuyu tekrardan hatırladık : Hijyen Ancak hazırlıksız yak ... devamı
Ultraviyole Hava TemizlemeCOVID-19 veya diğer tanımı ile korona virüs ( SARS-CoV-2 ) olarak bilinen virü ... devamı
HİJYEN DENETİMİNİN FAYDALARI1 -Hijyen denetimleri işletmenin temizlik ve hijyenik yönden uygun ... devamı
Balıklarda meydana gelen bozulmanın hızı aşağıdaki faktörlere bağlıdır: Balık çeşi ... devamı
Bu bakteri grubu proteinleri hidrolize ederek proteaz enzimi salgılarlar. ... devamı
1. AMAÇKuru gıdaların uygun şartlarda muhafaza edilmesi ve bulaşmaların engellenmesidir. ... devamı
Süt proteini homojen protein olmayıp farklı nitelikte 30’dan fazla fraksiyondan oluşmuştur. ... devamı
Son çalışmalar granüllerin yeni birçok özelliği ile gıda endüstrisinde bir malzeme olarak kullanılab ... devamı
Salmonellanın iki türünden biri olan pullorum bakterisinin neden olduğu bir hastalıktır. ... devamı
Kodeks Alimentarius tamamıyla Latinceden çevrilmiş bir “gıda kodu” dur. ... devamı
SOUS-VIDE YÖNTEMİ:Vakumlu bir pişirme yöntemi olan “sous vide” gıdaların plastik torbalar i ... devamı