HABERLER

Boza Nasıl Yapılır ve Korunur ?


  Mısır ve Kuzey Afrika sahilleriyle Akdenizli gemiciler aracılığıyla batıya, Asya’ya, Kafkasya’y ... devamı

5 yıl önce 7689 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Yufka Neden Küflenir?

Yufkaların naylon ambalajlara sahip olması da diğer bir küflenme potansiyeli arttırıcı faktördür. ... devamı

5 yıl önce 12465 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Bezelye Konservesi Nasıl Üretilir?


  Sonraki işlem ise bezelyenin haşlanmasıdır. ... devamı

5 yıl önce 5843 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Endüstriyel Makarna Üretimi

Kaliteli bir makarna üretimi, yüksek kalitede ham maddeyle başlar. ... devamı

5 yıl önce 8974 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Küf Nedir ?

Küfler bitki veya hayvanlar üzerinde yaşayan mikroskobik mantarlardır. ... devamı

5 yıl önce 20744 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Ciguatera - Balık Zehirlenmesi

Genel özellikleri

Ciguatera, yarı tropik veya tropik deniz yüzgeçli balıklarının tüketilmesi i ... devamı

5 yıl önce 7860 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Endüstriyel Yoğurt Üretimi

Yoğurt; sütün yoğurt bakterileri ile fermente olması sonucunda oluşan süt ürünüdür. ... devamı

5 yıl önce 11113 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Beyaz Peynir Üretimi

Türk Gıda Kodeksi Peynir Tebliği’ne göre beyaz peynir; ham maddenin peynir mayası kullanılarak pıhtılaştırılm ... devamı

5 yıl önce 16878 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Probiyotik ve Prebiyotiklerle Zenginleştirilmiş Meyve Suları

Probiyotikler, belirli miktarlarda tüketildikleri takdirde, sağlık için, genel beslenmenin ötesinde, faydalı e ... devamı

5 yıl önce 7903 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Saklama Dereceleri

 Gıda Saklama ve Soğuk Hava Depoları Gıda ve Gıda ile Temasta Bulunan Madde ve Malzemelerin Piyasa Gözetimi, ... devamı

5 yıl önce 13951 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kanatlılarda İshal Etkenleri

Kanatlılarda solunum hastalıklarının dışında ishalle seyreden vakalar hem verim kayıplarına hem de ekonomik kayıplara enden ... devamı

5 yıl önce 6565 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

İnsan Sağlığı Açısından Gıda Prosesleri


  Gıda işleme yöntemlerinin olumlu olduğu gibi olumsuz yanları da var… Fakat bu işlemlerin daha &# ... devamı

5 yıl önce 6585 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği