HABERLER

Sütlü Tatlılarda Bozulmalar ve Koruyucular

Sütlü tatlılar, içerdikleri süt, krema, yoğurt gibi süt ürünleri ile besleyici ve lezzetli ... devamı

2 yıl önce 3425 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Zeytinlerde Koruyucu Kullanımı ve Zeytinlerin Raf Ömrünü Uzatma

Zeytin, sağlıklı yağlar, antioksidanlar ve diğer besin maddeleriyle dolu olan popüler bir gıdadır. ... devamı

2 yıl önce 3875 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Doğal Bitkisel Koruyucular, Doğal Gıda Koruyucuları


  Limon

Limon, gıdaların raf ömrünü uzatmak için yaygın olarak kullanılan doğa ... devamı

3 yıl önce 5428 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Üretimde Havadaki Mikrobiyal Yük

Havadaki mikroorganizmalar, gıdaların işlenmesi, ambalajlanması ve depolanması sırasında gıdalara bulaşabilir. ... devamı

3 yıl önce 4077 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Peynir Üretiminde Şişme Sorunu

Şişme sorunu, peynirlerin üretim sırasında hacimlerinin ve boşluk oranlarının artması sonucu oluşur. ... devamı

3 yıl önce 7009 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gluten Hangi Gıdalarda Bulunuyor?

Kuskus, İrmik 
Avrupanın ve dünyanın önde gelen firması ZeuLab'ın üretmiş olduğu Proteon Express ... devamı

3 yıl önce 3566 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Unda Sedimantasyon Testi

İlk olarak 3,2 g un tartıp 100 ml’lik kapaklı mezür içerisine alınır. ... devamı

3 yıl önce 6780 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdalarda Tekstür Analizi

2- Enstrümantal Metot ( Objektif Metot)  
Gıdaların duyusal özellikleri genel olarak görün ... devamı

3 yıl önce 6137 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdalarda Alerjen Tespiti İle İlgili Yeni Düzenleme

“Etikette belirtilmesi zorunlu alerjen bileşenler Ek-8 listesinde yer almaktadır. ... devamı

3 yıl önce 2911 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kırmızı Et Alerjisi

Gün geçmiyor ki yeni bir alerji türü öğrenmeyelim. ... devamı

3 yıl önce 3269 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği