HABERLER

Gıdalarda Tekstür Analizi

2- Enstrümantal Metot ( Objektif Metot)  
Gıdaların duyusal özellikleri genel olarak görün ... devamı

3 yıl önce 5887 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdalarda Alerjen Tespiti İle İlgili Yeni Düzenleme

“Etikette belirtilmesi zorunlu alerjen bileşenler Ek-8 listesinde yer almaktadır. ... devamı

3 yıl önce 2738 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kırmızı Et Alerjisi

Gün geçmiyor ki yeni bir alerji türü öğrenmeyelim. ... devamı

3 yıl önce 3123 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Besin Alerjisi ve Besin İntoleransı Arasındaki Farklar


  Oysa besin intoleransının gelişiminde besinlerin içeriklerine ya da sindirim sistemimizin daha ço ... devamı

3 yıl önce 4097 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Bakliyat Alerjisi ve Bakliyat Alerji Testi

Bakliyat adı verilen gruba hangi besinler girmektedir? Yer fıstığı, soya fasulyesi, kuru fasulye, yeşil fasulye, nohut, ... devamı

3 yıl önce 4007 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Klordioksit Ölçümü Nasıl Yapılır?

Klor dioksit gazı için üretilmiş tüpler kullanılarak ortamdaki miktarı tayin edilir. ... devamı

3 yıl önce 3995 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Klor Dioksit Dozları

KLOR DİOKSİT NEDİR ?

Klordioksit 1900’lü yıllardan bu yana dezenfektan olarak kullanılan bir oksida ... devamı

3 yıl önce 6025 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Tarımda Klordioksit Kullanımı

Klordioksit kullanımı ile sularda bulunan mikroorganizmalar yok edilerek hızlı ve kalıcı dezenfeksiyon sağlanmaktadır. ... devamı

3 yıl önce 8103 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Klordioksit Nedir? Klordioksit Faydaları

Klordioksit son derece etkin bir biyosid olup 50 yıldan bu yana gıda endüstrisinde et, sebze ve meyvelerin dezenfeksiyon ... devamı

3 yıl önce 12884 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Su Ayak İzi Nedir? Gıdalarda Su Ayak İzi

Mavi su ayak izi; ürünün üretimi için gerekli olan yüzey veya yeraltı suyu miktarıdır. ... devamı

3 yıl önce 6131 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Güvenliği ve Kalitesinin Denetimi ve Kontrolüne Dair Yönetmelik


GIDA GÜVENLİĞİ VE KALİTESİNİN DENETİMİ VE
KONTROLÜNE DAİR YÖNETMELİK

BİRİNCİ BÖL ... devamı

3 yıl önce 11359 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği