ARA
Dil
Türkçe
English
ANASAYFA
SEKTÖRLER
Süt ve Süt Ürünleri
ÜRÜNLER
VİDEOLAR
HABERLER
Et ve Et Ürünleri
ÜRÜNLER
VİDEOLAR
HABERLER
Hayvancılık ve Yem Sanayii
ÜRÜNLER
VİDEOLAR
HABERLER
Hazır Gıdalar
ÜRÜNLER
VİDEOLAR
HABERLER
Şekerli Ürünler
ÜRÜNLER
VİDEOLAR
HABERLER
İçecekler
ÜRÜNLER
VİDEOLAR
HABERLER
Meyve, Sebze ve İşlenmiş Ürünler
ÜRÜNLER
VİDEOLAR
HABERLER
Unlu Mamuller
ÜRÜNLER
VİDEOLAR
HABERLER
Kozmetik, İlaç ve Kimyasal Ürünler
ÜRÜNLER
VİDEOLAR
HABERLER
İnsan Sağlığı
ÜRÜNLER
VİDEOLAR
HABERLER
ÜRÜNLER
VİDEOLAR
HABERLER
SORU-CEVAP
KURUMSAL
HAKKIMIZDA
SERTİFİKALAR
KARİYER
İLETİŞİM
KATEGORİLER
Mikrobiyolojik Analiz
Gıda Hijyeni ve Güvenliği
Diğer Ürünler
SEKTÖRLER
Süt ve Süt Ürünleri
Et ve Et Ürünleri
Hayvancılık ve Yem Sanayii
Hazır Gıdalar
Şekerli Ürünler
İçecekler
Meyve, Sebze ve İşlenmiş Ürünler
Unlu Mamuller
Kozmetik, İlaç ve Kimyasal Ürünler
İnsan Sağlığı
YÖNTEMLER
Gıda Mikrobiyoloji Analizleri
8756
kez okundu
5 yıl önce
eklendi
Ana Sayfa
»
Makale-Yöntem
»
Mikrobiyolojik Analiz
»
Gıda Mikrobiyoloji Analizleri
Mikrobiyolojik Analiz Yöntemleri Nelerdir?
Gıda mikrobiyoloji analizleri; gıda güvenliğinin sağlanması adına gerçekleştirilen analizlerdir. Gıda güvenliği toplum sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Bozulma ve zehirlenme, mikroorganizma rezervuarı olarak gıdalar mikroorganizma oluşumuna oldukça elverişlidir. Bu sebeple gıda kaynaklı zehirlenmeleri önlemek, toplum sağlığını korumak ve enfeksiyonlara engel olmak adına gıda mikrobiyolojisi analizleri yapılmalıdır.
Gıda mikrobiyoloji analizlerinde gıda numunesi ve örnek alma süreci analizlerden doğru sonuçlar alabilmek adına önemlidir. Örnek alma yetkili bireyler tarafından aseptik olarak alınmalıdır. Bununla birlikte analiz aşamasında örneğin dış ortamdan gelebilecek kontaminasyonlara karşı korunması gerekmektedir. Bu amaçla analiz yapılan laboratuvar ortamı kontaminasyonu engelleyecek tedbirler alınmış olmalıdır.
Mikrobiyolojik analiz yöntemleri gıda ürünlerine göre değişiklik gösteren yöntemlerdir. Gıda mikrobiyoloji analizleri sonucunda gıda zehirlenmesi gibi problemlere yol açan Salmonella, Listeria, Stafilkokkal enterotoksin, E. coli gibi hastalık yaratan bakteriler ve toksinler ortaya çıkarılmaktadır.
Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği (29.12.2021) 28157 sayılı yönetmeliğin ışığında, gıda mikrobiyolojisi analizleri gerçekleştirilmelidir. Gıda denetçi tarafından alınan örnekler mikroorganizma değerlerinde değişiklik olmayacak şekilde laboratuvara iletilmelidir. Bu esnada gıdada yer alan mikroorganizmaların stabil kalması azalma veya artma olmaması istenir. Laboratuvar bunun için gerekli tüm tedbirleri almalıdır.
Diatek
olarak yukarıda belirtmiş olduğumuz tüm kriterler dahilinde mikrobiyolojik analiz yöntemleri ışığında gıda mikrobiyolojisi analizlerini yapacağınız besiyerlerini üretmekteyiz.
Besiyerlerimizi incelemek için lütfen tıklayınız..
Gıda Mikrobiyolojisi Analizleri
Aerobik Koloni Sayımı
Bacillus cereus Sayımı
Escherichia coli Sayımı
Koliform Bakteri Sayımı
Salmonella spp. Aranması
Listeria monocytogenes Aranması
Koagulaz Pozitif Stafilokokların Sayımı
Enterobacteriaceae Sayımı
Küf ve Maya Sayımı
Stafilokokal enterotoksin Aranması
Isıya Dirençli Campylobacter spp. Aranması
Clostridium perfringens Sayımı
Cronobacter spp. Aranması
Sülfit İndirgeyen Anaerobik Bakteri Sayımı
Escherichia coli O157 Aranması
Rope Sporu Sayımı
Vibrio parahaemolyticus Aranması
Vibrio cholerae Aranması
Ticari Sterilite Testi
Osmofilik Maya Sayımı
İlginizi Çekebilecek Ürünler
Hazır Besiyerleri
Özel şartlara sahip üretim tesisinde hazırlanmakta, shrinkli...
İNCELE
Hytest Air
Hava Örnekleme Cihazı
İNCELE
Minkübatör
24 Litre Hacimli İnkübatör
İNCELE
TÜMÜNÜ GÖR »
ÖNCEKİ MAKALE
SONRAKİ MAKALE