HABERLER

Fekal Kontaminasyon İndeksi

İndikatör mikroorganizmalar olarak en önemli grup fekal kontaminasyon indeksi bakterilerdir. ... devamı

6 yıl önce 9635 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

En Çok Yumurta Yapan Tavuk Cinsleri

Ligorin Tavukları ,Lohman Brown Tavuğu, Rhode Island Red, Nick Brown Tavuk, Amrock (Alman),Atak ve Atak-s Tavukları,Wyondate, ... devamı

6 yıl önce 53086 Okunma Diğer Ürünler

Önemli Tavuk Hastalıkları

Tavuk vebası, virüs etkenli bir hastalıktır.Dışkı,gırtlak ve burun sümüğü ile bulaşmaktadır.Kuluçka süresi 3-4 gündür. ... devamı

6 yıl önce 27475 Okunma Diğer Ürünler

Gıdalarda Enerji Hesaplanması

Gıda ürünlerinin kalori değerleri hesaplanırken öncelikle numunenin kül, protein, yağ ve nem analizleri yapılır. ... devamı

6 yıl önce 17699 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Sütün İşlenmesinde Soğuk Zincir

Soğuk zincir, geresinimi olan gıda maddelerinin üretiminden tüketimine kadar her aşamada kendi özelliklerini koruyabilmesi iç ... devamı

6 yıl önce 5636 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Yumurta Tavuğu Nasıl Beslenir?

“Yumurta tavuğu nasıl beslenir?” sorusuna verilecek yanıtlar, hiç şüphesiz üst düzey bir yumurta verimi için kritik bir öneme ... devamı

6 yıl önce 13821 Okunma Diğer Ürünler

Gıdalarda Duyusal Analiz Teknikleri

Duyusal analiz, gıdaların işitme, dokunma, tatma, koklama ve görme duyuları ile algılanan karakteristiklerini algılamak, ölçm ... devamı

6 yıl önce 13728 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

İntolerans Nedir?

Gıda intoleransı, gıda alerjilerinden daha yaygındır ve bağışıklık sisteminden kaynaklanmaz. ... devamı

6 yıl önce 7025 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

HMF Nedir ? HMF Zararları Nelerdir ?

HMF(Hidroksimetil Furfural), asitli ortamda hekzosun parçalanması ile veya Maillard reaksiyonu esnasında ortaya çıkan bir ara ... devamı

6 yıl önce 23678 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Pestisit Nedir ? Güvenirliği Nasıl İncelenir ?

Pestisitler; hastalıkları önlemek, bitkileri veya bitki ürünlerini üretim, depolama ve taşınma esnasında korumak için pest (ö ... devamı

6 yıl önce 8320 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kozmetikte Kullanılan Koruyucu Maddeler

Çoğu gıda ürünlerinde olduğu gibi kozmetik ürünlerde de koruyucu maddelere ihtiyaç var. ... devamı

6 yıl önce 8917 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Boza Nasıl Yapılır ve Korunur ?

Darı irmiği, su ve şeker kullanılarak üretilen fermente bir içecektir. ... devamı

6 yıl önce 10319 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği