HMF(Hidroksimetil Furfural), asitli ortamda hekzosun parçalanması ile veya Maillard reaksiyonu esnasında ortaya çıkan bir ara ... devamı
Pestisitler; hastalıkları önlemek, bitkileri veya bitki ürünlerini üretim, depolama ve taşınma esnasında korumak için pest (ö ... devamı
Çoğu gıda ürünlerinde olduğu gibi kozmetik ürünlerde de koruyucu maddelere ihtiyaç var. ... devamı
Darı irmiği, su ve şeker kullanılarak üretilen fermente bir içecektir. ... devamı
Küflenme probleminin temel nedeni mantar üremesidir. ... devamı
Hasat edilen bezelyeler işletmeye gelince bir takım ön işlemlerden geçerek üretime hazırlanır. Bu işlemlerden ilki yıkamadır. ... devamı
Kaliteli bir makarna üretimi, yüksek kalitede ham maddeyle başlar. ... devamı
Küfler bitki veya hayvanlar üzerinde yaşayan mikroskobik mantarlardır. ... devamı
Ciguatera, yarı tropik veya tropik deniz yüzgeçli balıklarının tüketilmesi ile sonuçlanan, insan zehirlenmesidir. ... devamı
Bakteri ve Enzimlerin Glikozit Bağları Üzerine Etkisi ... devamı
oğurt; sütün yoğurt bakterileri ile fermente olması sonucunda oluşan süt ürünüdür. ... devamı
Türk Gıda Kodeksi Peynir Tebliği’ne göre beyaz peynir; ham maddenin peynir mayası kullanılarak pıhtılaştırılması ile elde edi ... devamı