COVID-19 veya diğer tanımı ile korona virüs ( SARS-CoV-2 ) olarak bilinen virüs bugünlerde küresel salgın haline gelmiştir. ... devamı
Kanatlı sektöründe verimi değerlendirmek için kullanılan en önemli kriterlerden birisi FCR’dır. ... devamı
Gıda hijyen ve saniyasyon denetimi; İşletmelerin daha temiz ve hijyenik koşullarda üretim yapabilmeleri, ve tüketicinin, gıda ... devamı
Yumurta tavuklarında önemli bir verim düşüklüğüne neden olan prolapsus, üzerinde durulması gereken ciddi bir olgudur. ... devamı
Columbia Üniversitesi Irving Tıp Merkezi (CUIMC) Radyolojik Araştırma Merkezi’nce yapılan yeni bir araştırmaya göre, düşük UV ... devamı
İş hijyeni ; çalışan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek fiziksel, kimyasal ve biyolojik faktörlerin tespit edilmesi, etk ... devamı
UV ışını ile yapılan dezenfeksiyon işlemi de vardır ki lokal olarak oldukça etkilidir. hijyen, dezenfeksiyon, sanitasyon, ... devamı
Pandemiler veya pandemik hastalıklar, bir kıta, hatta tüm dünya yüzeyi gibi çok geniş bir alanda yayılan ve etkisini gösteren ... devamı
Tavukların yumurta verimi birçok sebepten dolayı artabilir veya azalabilir. ... devamı
Tavuklarda yumurta oluşumu ilk olarak yumurta sarısını medyana getiren ovumların hızlı gelişimiyle başlar. Ovumlar günde 2 g. ... devamı
Çağdaş sağlık hizmeti anlayışı, öncelikle sağlığın koruması ve geliştirilmesini gerektirmektedir. ... devamı
Coronavirüs (Koronavirüs) nedir? Korona Virüsü nasıl bulaşır? Dünya üzerinde ilk kez 1960’lı yıllarda görülen '2019-nCoV' ol ... devamı