HABERLER

Ultraviyole ve Corona ( Korona)

Columbia Üniversitesi Irving Tıp Merkezi (CUIMC) Radyolojik Araştırma Merkezi’nce yapılan yeni bir araştırmaya göre, düşük UV ... devamı

5 yıl önce 4738 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

İş Hijyeni Nedir ?

İş hijyeni ; çalışan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek fiziksel, kimyasal ve biyolojik faktörlerin tespit edilmesi, etk ... devamı

5 yıl önce 13607 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Dezenfeksiyon, Sanitasyon ve Hijyen Nedir ?

UV ışını ile yapılan dezenfeksiyon işlemi de vardır ki lokal olarak oldukça etkilidir. hijyen, dezenfeksiyon, sanitasyon, ... devamı

5 yıl önce 18849 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Pandemik Hastalık Nedir ?

Pandemiler veya pandemik hastalıklar, bir kıta, hatta tüm dünya yüzeyi gibi çok geniş bir alanda yayılan ve etkisini gösteren ... devamı

5 yıl önce 9689 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tavuklarda Yumurta Verimini Arttırmanın Yolları

Tavukların yumurta verimi birçok sebepten dolayı artabilir veya azalabilir. ... devamı

5 yıl önce 18325 Okunma Diğer Ürünler

Tavuklarda Yumurta Oluşumu

Tavuklarda yumurta oluşumu ilk olarak yumurta sarısını medyana getiren ovumların hızlı gelişimiyle başlar. Ovumlar günde 2 g. ... devamı

5 yıl önce 22142 Okunma Diğer Ürünler

El Hijyeni ve Önemi

Çağdaş sağlık hizmeti anlayışı, öncelikle sağlığın koruması ve geliştirilmesini gerektirmektedir. ... devamı

5 yıl önce 6954 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Coronavirüs (Koronavirüs) nedir? Korona Virüsü nasıl bulaşır?

Coronavirüs (Koronavirüs) nedir? Korona Virüsü nasıl bulaşır? Dünya üzerinde ilk kez 1960’lı yıllarda görülen '2019-nCoV' ol ... devamı

5 yıl önce 6607 Okunma Diğer Ürünler

Civcivlerde Kanlı İshal Tedavisi Nasıl Olmalı?

Kanatlı hayvanlarda görülen en riskli sağlık sorunlarından birisi de kanlı ishaldir. ... devamı

5 yıl önce 20869 Okunma Diğer Ürünler

Organik Tavuk ve Organik Yumurta Nedir ?

Organik Tavukçuluk; organik ürün olduğu sertifikasyonlarla tescillenmiş bir iş sahasıdır. ... devamı

5 yıl önce 9224 Okunma Diğer Ürünler

Balıklarda Bozulma

Balıkların çeşidi, şekli, yağ kompozisyonları ve yakalandıkları andaki açlık durumları bu faktörlerden birkaçıdır. ... devamı

6 yıl önce 7056 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Ruminantlarda Abomasum Kayması

Abomasum kayması doğum sonrası bir ay içinde özellikle yaşlı ve iri süt sığırlarında orta çıkar. ... devamı

6 yıl önce 5464 Okunma Diğer Ürünler