HABERLER

İntolerans Nedir?

Gıda intoleransı, gıda alerjilerinden daha yaygındır ve bağışıklık sisteminden kaynaklanmaz. ... devamı

5 yıl önce 5883 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

HMF Nedir ? HMF Zararları Nelerdir ?

HMF(Hidroksimetil Furfural), asitli ortamda hekzosun parçalanması ile veya Maillard reaksiyonu esnasında ortaya çıkan bir ara ... devamı

5 yıl önce 17626 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Pestisit Nedir ? Güvenirliği Nasıl İncelenir ?

Pestisitler; hastalıkları önlemek, bitkileri veya bitki ürünlerini üretim, depolama ve taşınma esnasında korumak için pest (ö ... devamı

5 yıl önce 6732 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kozmetikte Kullanılan Koruyucu Maddeler

Çoğu gıda ürünlerinde olduğu gibi kozmetik ürünlerde de koruyucu maddelere ihtiyaç var. ... devamı

5 yıl önce 6732 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Boza Nasıl Yapılır ve Korunur ?

Darı irmiği, su ve şeker kullanılarak üretilen fermente bir içecektir. ... devamı

5 yıl önce 7795 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Yufka Neden Küflenir?

Küflenme probleminin temel nedeni mantar üremesidir. ... devamı

5 yıl önce 12669 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Bezelye Konservesi Nasıl Üretilir?

Hasat edilen bezelyeler işletmeye gelince bir takım ön işlemlerden geçerek üretime hazırlanır. Bu işlemlerden ilki yıkamadır. ... devamı

5 yıl önce 5948 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Endüstriyel Makarna Üretimi

Kaliteli bir makarna üretimi, yüksek kalitede ham maddeyle başlar. ... devamı

5 yıl önce 9093 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Küf Nedir ?

Küfler bitki veya hayvanlar üzerinde yaşayan mikroskobik mantarlardır. ... devamı

5 yıl önce 21111 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Ciguatera - Balık Zehirlenmesi

Ciguatera, yarı tropik veya tropik deniz yüzgeçli balıklarının tüketilmesi ile sonuçlanan, insan zehirlenmesidir. ... devamı

5 yıl önce 7945 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Bakteri ve Enzimlerin Glikozit Bağları Üzerine Etkisi

Bakteri ve Enzimlerin Glikozit Bağları Üzerine Etkisi ... devamı

5 yıl önce 6293 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Endüstriyel Yoğurt Üretimi

oğurt; sütün yoğurt bakterileri ile fermente olması sonucunda oluşan süt ürünüdür. ... devamı

5 yıl önce 11373 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği