HABERLER

Hazır Gıdalarda Tuz Tayini

Enzimatik esmerleşme, meyvelerde (kayısılar, armutlar, muzlar, üzümler), sebzelerde (patatesler, mantarlar, kıvırcık salata) ... devamı

5 yıl önce 4255 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tavuklarda Koli Enfeksiyonları ( Colibacillosis )

Çoğunlukla genç piliçlerde 4-10 haftalık olmak üzere ergin tavuklarda da rastlanan, Gram (-) bir bakteri olan E. ... devamı

5 yıl önce 10237 Okunma Diğer Ürünler

Gıdalarda UV Dezenfeksiyon Sistemlerinin Kullanımı

Gıdaların Üretim, İşleme, Depolama, Paketleme ve Nakilleri esnasına UV-C Dezenfeksiyon uygulamalarını kapsar. ... devamı

5 yıl önce 5852 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Korona, Havada Saatlerce, Yüzeyde Günlerce Kalabiliyor

Araştırma ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri’ne bağlı Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü tarafından yürütüldü. ... devamı

5 yıl önce 3326 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kovid-19 Riski En Yüksek Mekanlar

Yapılan yeni bir araştırmaya göre Kovid-19 riski en yüksek mekanlar belirlendi. ... devamı

5 yıl önce 4101 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Glisemik İndeks Nedir?

Teknik bir terim olsa da son yıllarda glisemik indeks terimini sık sık duymaya başladık. ... devamı

5 yıl önce 12197 Okunma Diğer Ürünler

Gıda Kaynaklı Küf İntoksikasyonu

Küfler, sıcak, rutubetli ve karanlık ortamlarda üreyen bir mantar türüdür. ... devamı

5 yıl önce 7868 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Tavuklarda Ayak Tutulması Hastalığı

Kümes sahipleri, tavuklarının ya da horozlarının topallaması, Aksak yürümesi, Yürümek istememesi ya da dengesiz yürümesi gibi ... devamı

5 yıl önce 19995 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gumboro Hastalığı ( İnfeksiyoz Bursal Hastalık )

Gumboro Hastalığı, infeksiyöz bursal hastalık olarak da geçen, etkeni bir Birnavirus türüdür. ... devamı

5 yıl önce 8849 Okunma Diğer Ürünler

Türk Gıda Kodeksi Gıda İle Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler Tebliği

Türk Gıda Kodeksi Gıda İle Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler Tebliği ... devamı

5 yıl önce 4663 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Haşerelerden Bulaşan Hastalıklar

Haşereler, nemli ve pis alanlarda yuva yaparlar. Bu alanlardan sırtlarında, bakteri taşırlar. ... devamı

5 yıl önce 10782 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Brahma Tavuk Cinsi

Brahma ismi ilk kez 1800’lerin ortalarında “Şangay” olarak adlandırılmıştır. ... devamı

5 yıl önce 38991 Okunma Diğer Ürünler