Kuru gıdaların uygun şartlarda muhafaza edilmesi ve bulaşmaların engellenmesidir. ... devamı
Broiler tavuk olarak adlandırılan Etlik Piliç yetiştiriciliği dışarıdan bakıldığında oldukça kolay ve basit görünen bir yetiş ... devamı
Sütteki kuru maddenin yaklaşık %27’sini oluşturan süt proteinleri en önemli temel bileşendir. ... devamı
Nekrotik Enterit (İnce Bağırsak İltihabı) ... devamı
Yumurtanın sarısında suda çözünmeyen protein kümeleri (granüller) duru sarı sıvıda (plazma) süspansiyon olarak bulunur. ... devamı
Gıdalarda bulunan yağlar ile havanın oksijeni arasında kendiliğinden oluşan ve otoksidasyon denilen reaksiyonlar oluşur. ... devamı
Salmonellanın iki türünden biri olan pullorum bakterisinin neden olduğu bir hastalıktır. ... devamı
Sterol; yağın sabunlaşmayan kısmında bulunan sterollerin, diğer sabunlaşmayan bileşenlerden ince tabaka kromatografisi ile ay ... devamı
Daha önceden sabit tartıma getirilmiş porselen kroze içerisine 3-5 garasında örnek tartılır (m). ... devamı
Tavuklarda Bakteriyel Solunum Sistemi Hastalıkları ... devamı
Kodeks Alimentarius tamamıyla Latinceden çevrilmiş bir “gıda kodu” dur. ... devamı
Vakumlu bir pişirme yöntemi olan “sous vide” gıdaların plastik torbalar içerisinde düşük sıcaklık ve uzun sürede ısı uygulaya ... devamı