Tavuk Ne Zaman Yumurtlar ? Yumurtlamanın Saati Var Mı ?

14211 kez okundu

3 yıl önce eklendi

Ana Sayfa » Makale-Yöntem » Diğer Ürünler» Tavuk Ne Zaman Yumurtlar ? Yumurtlamanın Saati Var Mı ?

Civcivleri satın alma heyecanı genellikle ilk yumurtayı almanızla birlikte aşılır.

Şaşırtıcı bir şekilde, bazı tavukların yumurtaların ‘üretim moduna’ geçmeleri için beklemeniz gerekebilir.

Hangi cinslere sahip olacağınıza bağlı olarak, ne kadar süre yumurta bekleyeceğiniz teferruattır kesin bir şey demek doğru olmayacağı gibi sizi bu konuda biraz daha aydınlatmak isteriz.

Tavukların Salmasını Sağlayan Yem

Tavukların tüylerini geri kazanmalarına yardımcı olacak protein içeriği yüksektir.
Bu, tavuklarımın en sevdiği yemlerden biridir.

Beslenme, yumurtlama etkeni için büyük bir etken olabilir.

Tavuklarınızın yumurta bırakmasını istiyorsanız, kuşların biçimlendirici süreçlerinde onları çok iyi beslemeniz gerekebilir. Örneğin soğuk aylar ve mevsim geçişleri

Verdiğiniz takviyelere de dikkat etmelisiniz şişmiş kilolu tavuklar üretim için çok iyi değildirler. Hayvanların üretkenliği daha civcivken başlar.

Civcivlerinizi başlangıç ​​yemini ile 6 hafta boyunca beslemelisiniz. Bu süreçte pro yem öneririm tüy ve kemiklerin hızlı gelişimi için protein lazım ve bu unsurlar pro yemde mevcuttur.

Genç piliçler, 6 ila 20 hafta arasında % 14-16, biraz daha az protein gereksinim duyarlar.

Hayvanlarınız 20 haftalık veya üzerindeyseler beslemelerinde% 15-18 protein gerekmektedir.

Proteinlerindeki herhangi bir küçük değişiklik, gecikmenin ortaya çıkmasına neden olabilir. Satıl aldığınız yemin taze olduğuna emin olun besin değerleri bayat bir yemde aynı olmayacaktır.
 
 
 
Suyun Önemi

Galvanizli çelikten yapılmış ve çok dayanıklı ve paslanmaya karşı dayanıklı bir suluk tur.
Çelik Isıtıcılarla uyumludur.

Temiz, tatlı su, genellikle göz ardı edilen bir gerekliliktir. Civcivlerin büyüklüklerine göre şaşırtıcı miktarda su içebilirler, ancak civcivlerin asıl sorunu sularını neredeyse durmadan kirletmeleridir!

Suyun kalitesinin sürekli olarak izlenmesi ve sık sık değiştirilmesi gerekir. Yem ve suyu daha taze tutmaya yardımcı olacak plastik, yükseklik standları satın alabilir veya kendi tel standınızı bile oluşturabilirsiniz.

Suluğun yüksetilmesi faydalı olacaktır ancak yine de suyu sık sık değiştireceksiniz. Büyüdükçe suluklar ve yemlikler yüksetilmelidir.

Taze temiz suya dikkat edin…

Farklı Irklar Farklı Yaşlarda Yumurta Salımına Başlıyor

Genetik olarak, Lohman ve Ligorin gibi ırkların bazıları çok fazla yumurta bırakacak şekilde yetiştirildi. 16 hafta kadar erken bir sürede salmaya başlayabilirler! Bunun dezavantajı, genellikle üç yıldan daha uzun yaşamadıkları ve ikinci yılda üretimin azaldığıdır .

Rhode Island Reds, Delawares ve Barred gibi cinsler da genellikle 18-20 hafta boyunca yumurta salmak için erkendir. İyi, cinslerdir ve tutarlı olmasa da dördüncü veya beşinci yıllarına kadar yaşayabilirler.

Bununla birlikte, bazı ırklar vardır, bunlar çoğunlukla yumurta üretmek için 28 hafta beklerler bunlar daha büyük, daha ağır kümes hayvanlarıdır. ( Brahma Gibi )
Hastalıklar Yumurta Salmasını Geciktirebilir

Bitler, akarlar ve solucanlar gibi parazit istilası yumurta üretiminde gecikmeye neden olabilir.

Düzenli olarak, kuşlarınız için sağlık kontrollerinde bulunun, eğer bir problem olduğundan şüpheleniyorsanız, daha sık yapılmalıdır. Bir sorunda hemen ilaçlama yapmalısınız.

Kanatlı çiçeği, koksidiyoz ve bulaşıcı bronşit gibi bazı hastalıklar kuşu önemli ölçüde etkileyebilir. Bu hastalıklar eşliğinde zayıf düşen hayvanlar uzun süre yatacaktırlar.

Hayvanlarınızı sağlam bir kaynaktan aldıysanız merakınız olmasın sorun olmayacaktır.

Yılın belli saatlerinde haftalarında ve aylarında yumurta salımı olmaz. Tavuklar günlere, aylara ve geçişlere tepki veren hayvanlardır. Günlerin uzayıp kısalması gibi etkenlere tepki vermektedirler. Bu sebeptendir ki yumurta salımlarına bir süre ara vere bilmektedirler.
 
Yuvalama Kutularına Erişim

Sizlere Yumurta Hazneli Folluklar Öneririz.

Mükemmel şekilde tasarlanmış, kullanımı teşvik eden konforlu yuvalama kutusu.
Yumurta yemeyi ve kırılmaları önleyen emniyetli tasarım.
Çıkarılabilir yuva pedleri temiz kalmasını sağlar.

Aynı zamanda yeni tavuklarınız genç tavuklarınız strese gire bilir eski ve rütbeli yaşlı tavuklar genç tavukları folluklara yaklaştırmayabilir.

Bunun basit çaresi, yeni kızlar için geçici yuva kutuları yapmak.

Eski bir ahşap kutu, karton kutu, bazı saman kutuları ve kedi taşıyıcı gibi şeyler çok güzel doğaçlama yuvalama kutuları yapabilir.

Bu sürü kabullenme işini ise biraz abur cuburla çözebilirsiniz. Aynı ortamda bir şeyler yeyip içmeleri onları bir birlerine kaynaştıracaktır.

Bulabileceğinizden daha fazla yumurta almanız gerektiğini düşünüyorsanız, olası yuvalama noktaları için alanı kontrol edin. Tavuklarınız bilmediğiniz yerlere yumurta bırakıyor olabilir.
Ne Zaman Salmaya Başlayacaklar?

Cinslerin çoğunluğu yaklaşık 16-20 hafta aralığında salmaya başlayacaktır. Eğer çok yakında başlamazlarsa, umutsuzluğa kapılmayın! Daha sonra salmaya başlarlar bu durum kötü değildir sağlam genler ve uzun süreli yaşayan çoğu tavuğun yumurta salma süresi uzundur.

Sabredin ve bekleyin…

Bir tavuk derhal üretim moduna geçmez stres etkenleri kümes ortamı havasal değişimler, hastalıklar ve haşereler gibi bir sürü etkeni vardır. Bu etkenler doğrultusunda sabır en önemli şeydir.

Tavukların çoğu 20 haftalıkken salnaya başlayacak, ancak bazıları daha uzun sürecek – anahtar Sabır! Beklemek zor olabilir, özellikle ilk yumurtanın ne zaman geleceğini bilmemek, ama beklemeye değer.
 
kaynak:harikalar-diyari.net
 
Türkiye'de artık tavuklar ;  verimi ve kalitesi Avrupa Standartlarında yüksek ve üst düzeyde olacak. İspanya DOMCA firmasının  geliştirdiği bitkisel ve doğal  Yumurta Tavukçuluğunda GARLICON ürününü incelemek için TIKLAYINIZ..