HABERLER

Tavuklarda Hırıltı ve Solunum Güçlüğü : CRD Hastalığı

Tavuklarda oluşan hırıltılı solunum CRD hastalığının temelidir. ... devamı

5 yıl önce 37768 Okunma Diğer Ürünler

Korona Virüsü Hava İle Bulaşır mı ?

Laboratuvar ortamında yapılan araştırmalar, suni olarak aerosolleştirilmiş (serpintiye dönüştürülmüş) koronavirüsün havada en ... devamı

5 yıl önce 3339 Okunma Diğer Ürünler

Tavuk Bitinden Korunma Yolları

Sürünüzün akarlar tarafından ilk defa istila edilmesi korkutucu bir deneyim olabilir. ... devamı

5 yıl önce 11431 Okunma Diğer Ürünler

Tavuk Tifosu ( Fowl typhoid )

Gram (-) bir bakteri olan Salmonella gallinarum’un neden olduğu, genellikle tavuk ve hindilerde rastlanan, akut ve kronik sey ... devamı

5 yıl önce 9850 Okunma Diğer Ürünler

Besinlerde Glisemik İndeksi Etkileyen Faktörler

Besinlerde genel olarak fazla miktarda bulunan karbonhidrat nişasta olup, bu besinlerin glisemik indekslerini etkileyen başlı ... devamı

5 yıl önce 10405 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kanatlılarda Pullorum Hastalığı

Pullorum hastalığı spesifik etkeni Salmonella pullorum ‘dur. ... devamı

5 yıl önce 4716 Okunma Diğer Ürünler

Tavuklarda Gut Hastalığı

Gut yetişkin tavuk ve hindilerde görülen etiyolojisi aydınlatılamamış, böbreklerde ve kalpte üratların birikmesi ile karakter ... devamı

5 yıl önce 8089 Okunma Diğer Ürünler

Gıdalarda Akrilamid Oluşum Mekanizması

Akrilamid, ilk kez 1893 yılında Almanya’da Christian Moureau tarafından kimyasal bir bileşik olarak bulunmuştur. ... devamı

5 yıl önce 5366 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Mikotoksinler ve Canlılar Üzerine Etkisi

Küflerin insanların sağlığını tehdit ettiği yapılan çalışmalarla saptanmıştır. ... devamı

5 yıl önce 5347 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Yumurta Üzerindeki Sayısal Kod'lar

2017 yılında Türk Gıda Kodeksi tarafından yumurta tebliği oluşturuldu. ... devamı

5 yıl önce 27347 Okunma Diğer Ürünler

Tavuk Hastalıları ve Önlemler

Önemli Tavuk Hastalıları ... devamı

5 yıl önce 11947 Okunma Diğer Ürünler

Gıdaların Kullanım Ömürleri

Gıdaların Kullanım Ömürleri ... devamı

5 yıl önce 5555 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği