Salma Tavukçulukta Yem Verilir mi?

7484 kez okundu

4 yıl önce eklendi

Ana Sayfa » Makale-Yöntem » Diğer Ürünler» Salma Tavukçulukta Yem Verilir mi?

Serbest sistem gezen tavuk beslemek, hiç yem verilmeyeceği anlamına gelmemektedir. Çünkü %100 doğal yöntemlerle hiç yem vermeden hayvan beslemek olanaksızdır. Bu şekilde hayvanlar sağlıklı yumurtlamayacağı gibi, sağlıklı da olmazlar. Salma tavukçulukta kullanılan 2 adet yem grubu mevcuttur. Bunlar;

Piliç yetiştirme yemi,
Doğal yumurta yemidir.
 
 

Piliç yetiştirme yemleri tavukların yumurtlama dönemlerine sağlık bir şekilde hazırlanması ve sağlıklı büyümesi için verilmekte olup, doğal yumurta yemleri ise hiçbir katkı maddesi içermeyen, ilaçlanmamış arpa ve buğday gibi bakliyatlardan oluşmaktadır. Bu yemlerin toptan satışını yapan firmalar olduğu gibi, birçok serbest tavuk çiftliği sahibi, tavuk yemlerini hasat zamanında çiftçilerden satın alarak kendileri hazırlamaktadırlar. Hazır satılan yemlerin maliyetleri ve riskleri daha fazla olduğu söylenmektedir.

Bazı firmalar, salma tavukçulukta organik yemler yerine üretilmiş yemlerin kullanılması gerektiğini önermektedirler. Ancak eski yıllara baktığımızda, köylerde yetiştirilen ve gün boyu dışarılarda gezen tavuklara arpa, buğday ve bahçelerde yetiştirilen sebzelerden başka bir şey verilmezdi. En doğal yumurta, doğal yemlerle beslenen tavuğun yumurtasıdır. Hayvan kredisi çekmeden önce bu konuda bilinçli olmakta yarar var.

Ancak günümüzde hemen hemen bütün salma tavuk çiftlikleri (istisnalar hariç) yumurta yemi kullanmaktadırlar. Yumurta yemi vermeyen çiftçilerin verimleri %50 %60 oranında düşmektedir.

Sonuç: Salma tavukçulukta da yem kullanılmaktadır
 
Türkiye'de artık tavuklar ;  verimi ve kalitesi Avrupa Standartlarında yüksek ve üst düzeyde olacak. İspanya DOMCA firmasının  geliştirdiği bitkisel ve doğal  Yumurta Tavukçuluğunda GARLICON ürününü incelemek için TIKLAYINIZ..