HABERLER

Mikrobiyolojik Tanımlar

Halofilik bakteri, Halotolerant, Ozmofilik, Psikrofilik, Psikrotrof, Mezofil, Termofil, Termostabil, Mikroaerofilik bakterile ... devamı

6 yıl önce 23392 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Probiyotik Hakkında Herşey

Probiyotikler, sindirim sisteminde belli sayılarda bulunan ve temel beslenmenin yanında sağlık açısından yararlı olan canlı o ... devamı

6 yıl önce 11417 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Pastırmada Görülebilecek Bozukluklar ve Çözümü

Pastırma da görülebilecek renk,lezzet ve koku vs. gibi bozuklukları sizler için derledik. ... devamı

6 yıl önce 5364 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Fonksiyonel Gıdalar ve Etkileri

Fonksiyonel besin: Sağlıklı beslenmeye bir katkıda bulunan, aynı zamanda iyi hal ve sağlığı geliştirip hastalık riskini azalt ... devamı

6 yıl önce 10947 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

E100- E200: Gıda Renklendiricileri

E100: Kurkumin, E101: Riboflavin, E102: Tartrazin, E104: Kinolin sarısı, E107: Sarı 2G, E110: Sunset yellow FCF , E120: Karmi ... devamı

6 yıl önce 12131 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Mikrobiyoloji Analizleri

Gıda mikrobiyoloji analizleri; gıda güvenliğinin sağlanması adına gerçekleştirilen analizlerdir. ... devamı

6 yıl önce 11488 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Nişasta Bazlı Şeker (NBŞ)

Nişasta bazlı şeker (NBŞ) olarak bilinen mısır şurubundan yapılan ‘çakma şeker’ ya da ‘çakma früktoz’un sağlığa zararları yıl ... devamı

6 yıl önce 7197 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Genç Kanatlılarda Pullorum Hastalığı

Pullorum hastalığı, genç kanatlılarda, genellikle septisemik ve öldürücü, erginlerde de kronik ve lokalize formlarla seyreden ... devamı

6 yıl önce 8789 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda İşleme ve Üretim Teknolojileri

Gıda işleme çiğ gıdaların çeşitli yöntemlerle tüketim, pişirme ya da depolama için daha uygun hale getirilmesi demektir. ... devamı

6 yıl önce 14953 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Güvenli Gıda Ürünlerinde Bulunması Gereken İşaretler

“Güvenilir Ürün”, normal kullanım koşullarında tüketiciler için risk taşımayan veya kabul edilebilir ölçülerde risk taşıyan v ... devamı

6 yıl önce 4838 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Katkılarına Aşırı Duyarlılık ve Hiperaktivite

Gıda katkısı gıdalara özel bir fonksiyon için (bozulmasını önlemek, rengini güzelleştirmek gibi) katılan, tek başına gıda ola ... devamı

6 yıl önce 7750 Okunma Mikrobiyolojik Analiz