HABERLER

Gıdalarda Mikrobiyolojik Bozulmalar

Gıda bozulmasında en önemli etken mikroorganizmalardır. ... devamı

6 yıl önce 20810 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Clostridium Botulinum Nedir?

Clostridium botulinum toksininin neden olduğu bir hastalıktır. ... devamı

6 yıl önce 28129 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Tavuk Hastalıkları ve Sağlık Tedbirleri

Tavuk Hastalılarının Sebepleri Kaliteli ve bol miktarda ürün alabilmek ancak sağlıklı hayvanlarda mümkündür. ... devamı

6 yıl önce 22746 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Ulusal Salmonella Kontrol Programı Yayınlandı

Türkiye’de gıda amaçlı üretimi yapılan damızlık kanatlılar, yumurtacı tavuklar, broylerler ve hindileri kapsayan ve halk sağl ... devamı

6 yıl önce 5160 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdaların Dondurulması

Gıdaların dondurularak saklanması muhafaza yöntemleri arasında ürünün taze haline en yakın olandır. ... devamı

6 yıl önce 9254 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Güvenliği İçin Tarım İlaçlarının Kontrolü

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerini inceleyen AGE Bilişim’e göre, Türkiye’de 1 hektarlık ekili alan içi ... devamı

6 yıl önce 3580 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Mikrobiyolojik Tanımlar

Halofilik bakteri, Halotolerant, Ozmofilik, Psikrofilik, Psikrotrof, Mezofil, Termofil, Termostabil, Mikroaerofilik bakterile ... devamı

6 yıl önce 23742 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Probiyotik Hakkında Herşey

Probiyotikler, sindirim sisteminde belli sayılarda bulunan ve temel beslenmenin yanında sağlık açısından yararlı olan canlı o ... devamı

6 yıl önce 11643 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Pastırmada Görülebilecek Bozukluklar ve Çözümü

Pastırma da görülebilecek renk,lezzet ve koku vs. gibi bozuklukları sizler için derledik. ... devamı

6 yıl önce 5493 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Fonksiyonel Gıdalar ve Etkileri

Fonksiyonel besin: Sağlıklı beslenmeye bir katkıda bulunan, aynı zamanda iyi hal ve sağlığı geliştirip hastalık riskini azalt ... devamı

6 yıl önce 11192 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

E100- E200: Gıda Renklendiricileri

E100: Kurkumin, E101: Riboflavin, E102: Tartrazin, E104: Kinolin sarısı, E107: Sarı 2G, E110: Sunset yellow FCF , E120: Karmi ... devamı

6 yıl önce 12559 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği