Yumurta Tavuğu Nasıl Beslenir?

10275 kez okundu

4 yıl önce eklendi

Ana Sayfa » Makale-Yöntem » Diğer Ürünler» Yumurta Tavuğu Nasıl Beslenir?

“Yumurta tavuğu nasıl beslenir?” sorusuna verilecek yanıtlar, hiç şüphesiz üst düzey bir yumurta verimi için kritik bir öneme sahiptir. Yumurta tavuklarının beslenmesinden kullanılan besin maddelerini şu şekilde detaylandırmak mümkündür;

 
 
Kalsiyum oranı yüksek yemler.
Salma olarak bakılan tavuklar da dahil olmak üzere; kıvırcık, maydanoz vb. yeşillikler ile haftada 2 kez takviye edilmesi.
Tavuk metabolizması tarafından kolaylıkla sindirilebilen ve enerji verici yönü ağır basan yemler.

Tavukların her çeşit tüketim maddesi ile beslenebileceği özellikle köy ortamında ya da çiftlikte büyüyen bireylerin aşina olduğu bir durumdur. Dolayısıyla gaga ile tüketilebilecek örneğin; karpuz, salatalık, bozulmuş sulu yemekler vb. tüketim maddeleri de tavukların beslenmesinde kullanılabilir. Tüm bunlara bakıldığında; tavuklarda beslenme noktasında belirli birtakım besinlere bağlı kalınmaması, yararlanılabilecek tüm besin gruplarının değerlendirilmesi önemlidir.


 
 
“Piyasada hizmet veren birçok yem markası vardır ve bu markaların her birinin fiyat, kalite, teslimat kolaylığı vb. faktörler noktasında avantaj ve dezavantajları mevcuttur. Özellikle palet yem kullanmak isteyen besicilerin, piyasadaki tüm yemleri detaylı bir şekilde inceledikten sonra karar vermesi gerektiğinin altını çizmek gerekir.”

Burada unutulmaması gereken bir nokta da; ucuz fakat kalitesiz yemlerin tercihinden imkanlar dahilinde uzak durulmasıdır. Bu tarz yemler her ne kadar ilk aşamada avantajlı gibi görünse de, tavuğun metabolik faaliyetlerini olumsuz etkilediğinden dolayı besici için istenmeyen sonuçlar doğuracaktır.

Türkiye'de artık tavuklar ;  verimi ve kalitesi Avrupa Standartlarında yüksek ve üst düzeyde olacak. İspanya DOMCA firmasının  geliştirdiği bitkisel ve doğal  Yumurta Tavukçuluğunda GARLICON ürününü incelemek için TIKLAYINIZ..