HABERLER

Balıkçılık Ürünlerinde Mikrobiyolojik Kriterler

  Aralık 2011 itibariyle değişmiş olan Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği'ni paylaşmaya devam ediy ... devamı

13 yıl önce 16380 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Türk Gıda Kodeksi Unlu Mamuller Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği

Tahıllar, tahıllardan elde edilen unlar ve unlu mamüller, beslenmemizin önemli bir kısmını oluşturan karbonhidrat v ... devamı

13 yıl önce 24238 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Havanın Mikrobiyal Yükü ve Ortam Havası Dezenfeksiyonu Nedir?

  Havadaki mikrobiyal yükün ölçülmesinde, klasik yöntem olan petri açma metodu ... devamı

13 yıl önce 43584 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Et ve Et Ürünlerinde Mikrobiyolojik Kriterler

  Tüm gıda ürünlerinde olduğu gibi, et ve et ürünlerinin üretiminde de dikkat edilmesi g ... devamı

13 yıl önce 22394 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Şeker Hastalığı (Diyabet) ve Çeşitleri

Halk arasında şeker hastalığı olarak da bilinen diyabet hastalığı (Diabetes Mellitus), tüm toplumlarda yaygın olarak g&# ... devamı

13 yıl önce 35360 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Bebeklerde Gıda Alerjileri

Gıdalar insanlarda çeşitli reaksiyonlara sebep olabilirler. ... devamı

13 yıl önce 12830 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Beyaz Şeker Mi Esmer Şeker Mi

Şeker, günlük hayatımızda tüketmekten keyif aldığımız hemen her gıdanın içerisinde doğal veya yapay olara ... devamı

13 yıl önce 55755 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Beggiatoa Bakterisi Nedir?

Çevre ve Orman Bakanlığı “Denizlerde Kurulan Balık Yetiştiriciliği Tesislerinin İzlenmesine İlişkin Tebliğ” ... devamı

13 yıl önce 20881 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Trans Yağ Nedir

Gıdalardaki yağlar veya daha bilimsel bir ifadeyle onların yağ asitleri başlıca üç çesit yağ asidinden olusmak ... devamı

13 yıl önce 49768 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Şarbon (Anthrax) Hastalığı

Bacillus cereus ve sebep olduğu gıda zehirlenmeleri ile ilgili daha önce bir makale yayınlamıştık. ... devamı

13 yıl önce 21897 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği Kapsamındaki Kimyasal Parametreler

Kaynak Sularında Parametreler:   Fiziksel:   Renk (Pt/Co): 5 birim       & ... devamı

14 yıl önce 11133 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği Kapsamındaki Mikrobiyolojik Parametreler

İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği kapsamında çalışılan parametreler
  İçme-Kull ... devamı

14 yıl önce 18645 Okunma Mikrobiyolojik Analiz