HABERLER

İnsanlarda Listeria Monocytogenes Enfeksiyonu

Listeria monocytogenes, insanlarda ve hayvanlarda hastalığa neden olan en önemli gıda kaynaklı patojenlerden biridir. ... devamı

13 yıl önce 42826 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Et Ürünlerinde Üretim Hijyeni Mikrobiyolojik Kriterleri

Üretim alanlarında, üretilen ürün kadar, üretim yapılan ortamın da hijyenik olması gerekir. ... devamı

13 yıl önce 16768 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Hububat ve Fırıncılık Ürünlerinde Mikrobiyolojik Kriterler

  Tahıllar ve tahıl ürünleri ile üretilen gıdalar, mikrobiyal kontaminasyon açısından oldukça ... devamı

13 yıl önce 13951 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Hazır Yemeklerde Mikrobiyolojik Kriterler

  Özellikle büyük şehirlerde, iş hayatının yoğunluğu ve iş yerleri ile evlerin arasındaki mesafelerin uz ... devamı

13 yıl önce 22443 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Balıkçılık Ürünlerinde Mikrobiyolojik Kriterler

  Aralık 2011 itibariyle değişmiş olan Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği'ni paylaşmaya devam ediy ... devamı

13 yıl önce 17594 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Türk Gıda Kodeksi Unlu Mamuller Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği

Tahıllar, tahıllardan elde edilen unlar ve unlu mamüller, beslenmemizin önemli bir kısmını oluşturan karbonhidrat v ... devamı

13 yıl önce 25412 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Havanın Mikrobiyal Yükü ve Ortam Havası Dezenfeksiyonu Nedir?

  Havadaki mikrobiyal yükün ölçülmesinde, klasik yöntem olan petri açma metodu ... devamı

13 yıl önce 44746 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Et ve Et Ürünlerinde Mikrobiyolojik Kriterler

  Tüm gıda ürünlerinde olduğu gibi, et ve et ürünlerinin üretiminde de dikkat edilmesi g ... devamı

13 yıl önce 23937 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Şeker Hastalığı (Diyabet) ve Çeşitleri

Halk arasında şeker hastalığı olarak da bilinen diyabet hastalığı (Diabetes Mellitus), tüm toplumlarda yaygın olarak g&# ... devamı

14 yıl önce 35887 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Bebeklerde Gıda Alerjileri

Gıdalar insanlarda çeşitli reaksiyonlara sebep olabilirler. ... devamı

14 yıl önce 13415 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Beyaz Şeker Mi Esmer Şeker Mi

Şeker, günlük hayatımızda tüketmekten keyif aldığımız hemen her gıdanın içerisinde doğal veya yapay olara ... devamı

14 yıl önce 57674 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Beggiatoa Bakterisi Nedir?

Çevre ve Orman Bakanlığı “Denizlerde Kurulan Balık Yetiştiriciliği Tesislerinin İzlenmesine İlişkin Tebliğ” ... devamı

14 yıl önce 21944 Okunma Mikrobiyolojik Analiz