HABERLER

Şarbon (Anthrax) Hastalığı

Bacillus cereus ve sebep olduğu gıda zehirlenmeleri ile ilgili daha önce bir makale yayınlamıştık. ... devamı

14 yıl önce 22262 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği Kapsamındaki Kimyasal Parametreler

Kaynak Sularında Parametreler:   Fiziksel:   Renk (Pt/Co): 5 birim       & ... devamı

14 yıl önce 11937 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği Kapsamındaki Mikrobiyolojik Parametreler

İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği kapsamında çalışılan parametreler
  İçme-Kull ... devamı

14 yıl önce 19405 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Et ve Et Ürünlerinde Duyusal, Fiziksel ve Serolojik Muayene

Duyusal Muayene

Etin Rengi:
Soluk, hafif kırmızı ve koyu kırmızı arasında değişebilir. ... devamı

14 yıl önce 29413 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

İçme ve kullanma Sularında Dezenfeksiyon

Su, hayatın devamı için vazgeçilmez olan tek besin maddesidir. ... devamı

14 yıl önce 75859 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Bebek Mamalarında Nitrit ve Nitrat tayini

Bebek mamaları gerek mikrobiyolojik, gerekse kimyasal açıdan hassas ve riskli besinlerdir. ... devamı

14 yıl önce 15622 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Soya ve Soya Ürünleri

Bitkiler haricindeki tüm canlılar, hem gelişmeyi sürdürmek, hem de sağlıklı dokuların bakımını ve sürekli ... devamı

14 yıl önce 23200 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Meyve Suyu Üretiminde Riskler ve Mikrobiyolojik Analizler

Su, doğumdan itibaren, insan hayatındaki en gerekli besin kaynağıdır. ... devamı

14 yıl önce 30954 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Balık ve Balık Ürünlerinde Oluşan Biyojenik Aminler

 Önceki makalelerimizde biyojenik aminlerin özellikleri ve tehlike yarattıkları gıdalardan genel olarak bahsed ... devamı

14 yıl önce 33930 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Havuz Sularında Hijyen - Su kaynaklı Mikroorganizmalar ve Enfeksiyonlar

Canlı organizmayı oluşturan hücrelerin yaşam faaliyetlerini devam ettirebilmeleri için suya gereksinimleri var ... devamı

14 yıl önce 31536 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gazlı İçecekler Ne Kadar Sağlıklı?

Gazlı içecekler, karbondioksit ile gazlandırılmış olan meyveli, aromalı, kola, tonik gibi içeceklerdir. ... devamı

15 yıl önce 34746 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Hellim Peyniri Nedir?

Tam değerli proteinler yönünden zengin hayvansal yiyecekler arasında önemli bir yer tutan süt ve süt ... devamı

15 yıl önce 54915 Okunma Mikrobiyolojik Analiz