HABERLER

Et ve Et Ürünlerinde Duyusal, Fiziksel ve Serolojik Muayene

Duyusal Muayene

Etin Rengi:
Soluk, hafif kırmızı ve koyu kırmızı arasında değişebilir. ... devamı

14 yıl önce 28812 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

İçme ve kullanma Sularında Dezenfeksiyon

Su, hayatın devamı için vazgeçilmez olan tek besin maddesidir. ... devamı

14 yıl önce 74631 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Bebek Mamalarında Nitrit ve Nitrat tayini

Bebek mamaları gerek mikrobiyolojik, gerekse kimyasal açıdan hassas ve riskli besinlerdir. ... devamı

14 yıl önce 15193 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Soya ve Soya Ürünleri

Bitkiler haricindeki tüm canlılar, hem gelişmeyi sürdürmek, hem de sağlıklı dokuların bakımını ve sürekli ... devamı

14 yıl önce 22188 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Meyve Suyu Üretiminde Riskler ve Mikrobiyolojik Analizler

Su, doğumdan itibaren, insan hayatındaki en gerekli besin kaynağıdır. ... devamı

14 yıl önce 30445 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Balık ve Balık Ürünlerinde Oluşan Biyojenik Aminler

 Önceki makalelerimizde biyojenik aminlerin özellikleri ve tehlike yarattıkları gıdalardan genel olarak bahsed ... devamı

14 yıl önce 33349 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Havuz Sularında Hijyen - Su kaynaklı Mikroorganizmalar ve Enfeksiyonlar

Canlı organizmayı oluşturan hücrelerin yaşam faaliyetlerini devam ettirebilmeleri için suya gereksinimleri var ... devamı

14 yıl önce 30658 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gazlı İçecekler Ne Kadar Sağlıklı?

Gazlı içecekler, karbondioksit ile gazlandırılmış olan meyveli, aromalı, kola, tonik gibi içeceklerdir. ... devamı

14 yıl önce 33092 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Hellim Peyniri Nedir?

Tam değerli proteinler yönünden zengin hayvansal yiyecekler arasında önemli bir yer tutan süt ve süt ... devamı

14 yıl önce 53818 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Endüstrisinde Antioksidanların Kullanımı

Yıllar içinde dünya nüfusunda görülen büyük artış ve teknolojinin de hızla gelişimine para ... devamı

14 yıl önce 33087 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kültürü Yapılamayan Bakteriler ve Gıda Güvenliği

Günümüzde gıda güvenliği denince akla ilk gelen konular hijyen ve iyi üretim uygulamalarıdır. ... devamı

14 yıl önce 17459 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tereyağı Nedir ve Nasıl Yapılır?

Süt ve mamülleri arasında önemli bir yeri olan tereyağı, ekonomik değeri bakımından da önemli bir sü ... devamı

14 yıl önce 90569 Okunma Mikrobiyolojik Analiz