HABERLER

Besin Güvenliğini Bozan ve Besin Kirliliğine Yol Açan Etkenler

Kirlenme, istenmeyen her hangi bir organizma veya yabancı bir maddenin besinlerin içerisinde bulunmasıdır. ... devamı

15 yıl önce 43677 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Katkısı Olarak Antioksidanlar

Canlılarda, kimyasal süreçler (prosesler), özellikle oksitlenme, serbest radikallerin oluşmasına neden olur. ... devamı

15 yıl önce 26137 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Esansiyel Yağ Asitleri

Besinlerimiz içinde yağ olarak kullandığımız maddeler, biyokimyasal olarak lipid olarak adlandırılmaktadır. ... devamı

15 yıl önce 57842 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Süt Kaynaklı Gıda Hastalıkları

Süt; insan yaşamının her döneminde vücudun ihtiyacı olan besin öğelerini doğal olarak içermesi, kola ... devamı

15 yıl önce 44172 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tavuk Etlerinde Salmonella spp.

Salmonella enfeksiyonu, günümüzde birçok ülkede gıda kaynaklı enfeksiyonların başında gelmektedir. ... devamı

15 yıl önce 33771 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda endüstrisinde İndikatör Mikroorganizmalar

İndikatör mikroorganizmalar gıda sanayiinde kurallara uygun olarak üretim yapılıp yapılmadığının göstergesi ol ... devamı

15 yıl önce 26840 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Biyojen Aminler

Gıda zehirlenmelerine ve bazı rahatsızlıklara sebep oldukları için sağlık yönünden; hayvansal gıdalarda mikroo ... devamı

15 yıl önce 34250 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Campylobacter Enfeksiyonlarının Gıda Güvenliği Açısından Önemi

Campylobacter jejuni, C. coli, C. lari ve C. upsaliensis termofilik Campylobacter’ler olarak adlandırılırlar. C. ... devamı

15 yıl önce 18862 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Besiyerlerinin Özellikleri

Besiyerleri; mikroorganizmaları bulundukları ortam dışında ve laboratuvarlarda üretmek için formüle edilmiş, m ... devamı

15 yıl önce 118190 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Stafilokok Enfeksiyonları ve İntoksikasyonları

Besin kaynaklı rahatsızlıklar enfeksiyon ve intoksikasyon olmak üzere iki gruba ayrılırlar. ... devamı

15 yıl önce 23510 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda E.coli O157:H7 ve Neden Olduğu Enfeksiyonlar

Escherichia coli hayvanların ve insanların bağırsak sistemlerinin normal florasında bulunan zararsız bir bakteridir. ... devamı

15 yıl önce 36299 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Pestisit Kalıntıları

Bitki ve hayvanlara zarar veren canlı organizmalara karşı kullanılan kimyasal ilaçların tümüne pestisit adı ve ... devamı

15 yıl önce 34619 Okunma Mikrobiyolojik Analiz