HABERLER

Gıdalardaki Tehlikeler ve Risk Analizleri

Gıdanın güvenliğini tehlikeye sokacak risklerin belirlenmesi ve azaltılması amacı ile oluşturulan planlı  yaklaşıma ... devamı

16 yıl önce 43689 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Staphylococcus Cinsi Bakteriler

Önemli türleri:

Staphylococcus epidermidis, gram-pozitif çekirdeklerin salkım halinde bulunduğu streptok ... devamı

16 yıl önce 23334 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Geçmişten Günümüze Mikotoksinler ve Aflatoksinler

Mikotoksinler bilindiği üzere, küfler tarafından üretilen ikincil metabolitlerdir. ... devamı

16 yıl önce 19255 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Et ve Et Ürünlerinde Oluşabilecek Mikrobiyolojik Tehlikeler

Sağlıksız, hijyenik olmayan ve kontrolsüz koşullarda üretilen et ve et ürünleri insanlarda pek çok h ... devamı

16 yıl önce 48475 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Salmonella Analizi

Salmonella, Gram (-), sporsuz, hareketli, kapsülsüz, fakültatif anaerob bir basildir. ... devamı

17 yıl önce 42886 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Bakterilerin Üretilmesi

Mikroorganizmaların tanınabilmesi için öncelikle üretilebilmeleri gerekmektedir. ... devamı

17 yıl önce 23472 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Laboratuarının Hava Kontrolü

Standart bir gıda mikrobiyolojisi laboratuvarı için, 20 m2 uygun bir alan olarak nitelendirilir. ... devamı

17 yıl önce 12146 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

İndikatör Mikroorganizmalar

Gıdalarda indikatör mikroorganizmaların bulunması ürünlerin yetersiz hijyenik koşullarda işlendiğini, insan, t ... devamı

17 yıl önce 25758 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Toplam Canlı Bakteri Analizi

Yeryüzünde tüketime sunulan bütün gıda maddeleri belirli miktarda mikroorganizma içerirler. ... devamı

17 yıl önce 49907 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

ISO 22000 Gıda Güvenliği yönetim Sistemi

ISO 22000:2005 dünya çapında güvenli gıda tedarik edilmesini sağlama amacıyla düzenlenmiş yeni bir standa ... devamı

17 yıl önce 17299 Okunma Mikrobiyolojik Analiz