HABERLER

Hellim Peyniri Nedir?

Tam değerli proteinler yönünden zengin hayvansal yiyecekler arasında önemli bir yer tutan süt ve süt ... devamı

15 yıl önce 55606 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Endüstrisinde Antioksidanların Kullanımı

Yıllar içinde dünya nüfusunda görülen büyük artış ve teknolojinin de hızla gelişimine para ... devamı

15 yıl önce 33836 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kültürü Yapılamayan Bakteriler ve Gıda Güvenliği

Günümüzde gıda güvenliği denince akla ilk gelen konular hijyen ve iyi üretim uygulamalarıdır. ... devamı

15 yıl önce 18179 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tereyağı Nedir ve Nasıl Yapılır?

Süt ve mamülleri arasında önemli bir yeri olan tereyağı, ekonomik değeri bakımından da önemli bir sü ... devamı

15 yıl önce 93596 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Enterobacter sakazakii Enfeksiyonları

Enterobacter sakazakii (Cronobacter spp. ... devamı

15 yıl önce 19223 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Yoğurt Çeşitleri ve Üretimi

Yoğurt, laktik asit fermantasyonu sonucunda elde edilen ve canlı laktik asit bakterileri içeren besin değeri yüksek ... devamı

15 yıl önce 71580 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Enterokok Bakteriler

  Gıdaların, özellikle de hayvansal gıdaların üretim prosesleri sırasında hijyen ve iyi üretim kuralları ... devamı

15 yıl önce 36802 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sularda E.coli, Koliform Grubu Bakteriler ve Fekal Koliformlar

Koliformlar, sıcak kanlı hayvanların bağırsaklarında yaşayan ve hayvanların fiziksel atıklarında, dışkılarında ve doğal olara ... devamı

15 yıl önce 138043 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Vibrio Enfeksiyon ve İntoksikasyonları

Gıda zehirlenmeleri, gıdaların canlılarda meydana getirdikleri hastalıklardır. ... devamı

15 yıl önce 28091 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sağlıklı Beslenmede Yeni Trend Çim Suyu

  Yaşam koşullarının her geçen gün ağırlaştığı, her türlü kirliliğin gittikçe artarak sağlığım ... devamı

15 yıl önce 10654 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Çiğ Süt, Pastörize Süt ve UHT Süt

Günümüzde beslenme uzmanları, doktorlar ve üreticiler kadar tüketicilerin de en sık tartıştıkları ko ... devamı

15 yıl önce 92310 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Çölyak hastalığı nedir?

Çölyak hastalığı (diğer adı ile çölyak, tropik olmayan sprue, çölyak sprue, gluten sensitif ent ... devamı

15 yıl önce 20266 Okunma Mikrobiyolojik Analiz