HABERLER

Gıda Güvenliğinde Mikrobiyolojik Kriterler

Gıda güvenliği, FAO-WHO Codex Alimentarius uzmanlar komisyonu tarafından " sağlıklı ve kusursuz gıda üretimi sağlam ... devamı

11 yıl önce 20713 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kozmetik Ürünlerin Üretiminde Mikrobiyolojik Kriterler

Eski Mısır’da kullanılan sürmelerden nanoteknoloji ürünükırışıklık kremlerine uzun ve kökl ... devamı

11 yıl önce 24320 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Meyve Sularında Alicyclobacillus Tespiti

Meyve suları, asitliklerinin yüksek olması nedeniyle bakteri gelişimine olanak sağlamayan güvenli gıdalar olarak de ... devamı

12 yıl önce 17996 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Şifalı Bitkiler - Adaçayı

Yaygın kullanım alanına sahip ve Latince ismi ‘’Salvia officinalis’’ olan adaçayı, ballıbabagill ... devamı

12 yıl önce 49729 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Şifalı Bitkiler - Kuşburnu

Son dönemlerde gerek ülkemizde gerekse dünyanın birçok ülkesinde, alternatif tıbbın faydaları yadsın ... devamı

12 yıl önce 28155 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Helal Gıda ve Helal Gıda Belgesi

Helal, dinin kurallarına aykırı olmayan, dinî bakımdan yasaklanmamış olan, dinî bakımdan izin verilmiş anlamına gel ... devamı

12 yıl önce 11299 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Beyaz Etin Sağlığımıza Faydaları

Sağlıklı bir vücut için, en önemli etken yeterli ve dengeli yani, sağlıklı beslenmektir. ... devamı

12 yıl önce 24042 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Suyun Hayatımızdaki Yeri ve Önemi

 Su, canlıların hayatını sürdürmesi için gerekli olan ve bu sebeple hayati önem taşıyan, dünya ... devamı

12 yıl önce 202183 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

İnsanlarda Listeria Monocytogenes Enfeksiyonu

Listeria monocytogenes, insanlarda ve hayvanlarda hastalığa neden olan en önemli gıda kaynaklı patojenlerden biridir. ... devamı

13 yıl önce 41962 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Et Ürünlerinde Üretim Hijyeni Mikrobiyolojik Kriterleri

Üretim alanlarında, üretilen ürün kadar, üretim yapılan ortamın da hijyenik olması gerekir. ... devamı

13 yıl önce 15708 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Hububat ve Fırıncılık Ürünlerinde Mikrobiyolojik Kriterler

  Tahıllar ve tahıl ürünleri ile üretilen gıdalar, mikrobiyal kontaminasyon açısından oldukça ... devamı

13 yıl önce 13356 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Hazır Yemeklerde Mikrobiyolojik Kriterler

  Özellikle büyük şehirlerde, iş hayatının yoğunluğu ve iş yerleri ile evlerin arasındaki mesafelerin uz ... devamı

13 yıl önce 21817 Okunma Mikrobiyolojik Analiz