HABERLER

Zeytinyağı Kalite Kriterleri

Zeytinyağı, zeytinin etli meyvesinin, çekirdeğiyle birlikte sıkılmasıyla elde edildiği için, tohumlardan elde edi ... devamı

10 yıl önce 26396 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Zeytinyağı ve Çeşitleri

Zeytinyağı nedir?   Zeytinyağı; zeytin meyvesinin mekanik yollarla işlenmesiyle elde edilen, bitkisel yağlar içe ... devamı

10 yıl önce 17919 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Fast Food Sektörü

Türkçe'ye ayak üstü yemek veya hızlı yemek olarak çevrilebilen fast-food terimi dilimize ingilizce' ... devamı

10 yıl önce 15625 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Tuz Kullanımı Azaltıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın açıklamasına göre pek çok  gıdadaki tuz kullanımı azaltıld ... devamı

11 yıl önce 10375 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Probiyotik Mikroorganizmalar

Bağırsaklarımızda faydalı ve zararlı olmak üzere pek çok bakteri yaşamaktadır. ... devamı

11 yıl önce 22043 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Yumurta İçin Yeni Standartlar

Türk Gıda Kodeksi Yumurta Tebliği   Tebliğ, evcil tavuktan (Gallus gallus var. ... devamı

11 yıl önce 16971 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Türkiye'de Beyaz Çay Üretimi

Beyaz Çay

Türkiye'de üretimine geçtiğimiz yıl başlanan beyaz çay, yaş çayın tepe tomurcuğ ... devamı

11 yıl önce 28141 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kaymak Nasıl Yapılır?

Kaymak sütün yağını yoğunlaştırarak elde edilen lezzetli bir süt ürünüdür. ... devamı

11 yıl önce 75403 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Endüstrisinde Fındık

Fındık meyvesi insan yaşamında ve insan sağlığında oldukça önemli yer tutan besin maddelerinden bir tanesidir. ... devamı

11 yıl önce 19486 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Mikrobiyolojide Sonuç Farklılıkları

Mikrobiyoloji analizlerinde farklı sonuç alınmasının birçok sebebi olabilir. ... devamı

11 yıl önce 8159 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Peynir Üretimindeki Önemli Mayalar

Peynir fermantasyon veya mayalama ile süt proteini olan kazeinin koagüle edilmesi yani pıhtılaştırılması ile elde ... devamı

11 yıl önce 23644 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Akıllı Ambalajlama Teknolojisi

Ambalajlama; taze ve işlenmiş gıdaların kalitesinin, depolama, taşıma ve tüketimine kadar geçen süre içe ... devamı

11 yıl önce 28155 Okunma Mikrobiyolojik Analiz