HABERLER

Meze Çeşitleri ve Analizleri

Mezeler güzel bir akşam yemeğinin başlangıç tabağı kabul edilir. ... devamı

11 yıl önce 26922 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Lahmacunla İlgili Yeni Kriter

Türk Standartları Enstitüsünün 12.01. ... devamı

11 yıl önce 9467 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tahıl Depolarındaki Önemli Unsurlar

Tahılların muhafazasının temel amacı, tanenin tüm besin maddelerini ve işleme değerini taze hububattaki durumuyla m ... devamı

11 yıl önce 19676 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Zeytinyağı Kalite Kriterleri

Zeytinyağı, zeytinin etli meyvesinin, çekirdeğiyle birlikte sıkılmasıyla elde edildiği için, tohumlardan elde edi ... devamı

11 yıl önce 26980 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Zeytinyağı ve Çeşitleri

Zeytinyağı nedir?   Zeytinyağı; zeytin meyvesinin mekanik yollarla işlenmesiyle elde edilen, bitkisel yağlar içe ... devamı

11 yıl önce 18576 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Fast Food Sektörü

Türkçe'ye ayak üstü yemek veya hızlı yemek olarak çevrilebilen fast-food terimi dilimize ingilizce' ... devamı

11 yıl önce 15964 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Tuz Kullanımı Azaltıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın açıklamasına göre pek çok  gıdadaki tuz kullanımı azaltıld ... devamı

11 yıl önce 10787 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Probiyotik Mikroorganizmalar

Bağırsaklarımızda faydalı ve zararlı olmak üzere pek çok bakteri yaşamaktadır. ... devamı

11 yıl önce 22398 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Yumurta İçin Yeni Standartlar

Türk Gıda Kodeksi Yumurta Tebliği   Tebliğ, evcil tavuktan (Gallus gallus var. ... devamı

11 yıl önce 17567 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Türkiye'de Beyaz Çay Üretimi

Beyaz Çay

Türkiye'de üretimine geçtiğimiz yıl başlanan beyaz çay, yaş çayın tepe tomurcuğ ... devamı

11 yıl önce 29094 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kaymak Nasıl Yapılır?

Kaymak sütün yağını yoğunlaştırarak elde edilen lezzetli bir süt ürünüdür. ... devamı

11 yıl önce 76792 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Endüstrisinde Fındık

Fındık meyvesi insan yaşamında ve insan sağlığında oldukça önemli yer tutan besin maddelerinden bir tanesidir. ... devamı

11 yıl önce 20001 Okunma Mikrobiyolojik Analiz