HABERLER

Yumurta İçin Yeni Standartlar

Türk Gıda Kodeksi Yumurta Tebliği   Tebliğ, evcil tavuktan (Gallus gallus var. ... devamı

9 yıl önce 14221 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Türkiye'de Beyaz Çay Üretimi

Beyaz Çay

Türkiye'de üretimine geçtiğimiz yıl başlanan beyaz çay, yaş çayın tepe tomurcuğ ... devamı

9 yıl önce 24134 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kaymak Nasıl Yapılır?

Kaymak sütün yağını yoğunlaştırarak elde edilen lezzetli bir süt ürünüdür. ... devamı

9 yıl önce 68054 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Endüstrisinde Fındık

Fındık meyvesi insan yaşamında ve insan sağlığında oldukça önemli yer tutan besin maddelerinden bir tanesidir. ... devamı

9 yıl önce 16284 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Mikrobiyolojide Sonuç Farklılıkları

Mikrobiyoloji analizlerinde farklı sonuç alınmasının birçok sebebi olabilir. ... devamı

9 yıl önce 6962 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Peynir Üretimindeki Önemli Mayalar

Peynir fermantasyon veya mayalama ile süt proteini olan kazeinin koagüle edilmesi yani pıhtılaştırılması ile elde ... devamı

9 yıl önce 18197 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Akıllı Ambalajlama Teknolojisi

Ambalajlama; taze ve işlenmiş gıdaların kalitesinin, depolama, taşıma ve tüketimine kadar geçen süre içe ... devamı

9 yıl önce 24169 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kültür Mantarı Üretiminde Bakterilerin Önemi

Dünyada ve ülkemizde beslenmedeki önemi gittikçe artan ürünlerden biri de mantardır. ... devamı

9 yıl önce 17066 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

E.coli Koliform Kromojenik Besiyeri (CCA)

Condalab'ın üretmiş olduğu bir E.coli  Koliform kromojenik besiyeri (CCA), su ve gıda örneklerinden E. ... devamı

9 yıl önce 20848 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Biyofilm Nedir?

Hayatın pek çok alanında görülebilen biyofilmler, gıda sanayisini ilgilendiren en önemli sorunlardan biri ... devamı

9 yıl önce 30541 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Vancomycin Dirençli Enterokoklar

Chromogenic Agar for Vancomycin-Resistant Enterococcus  (VRE) besiyeri  Vancomycin – Dirençli Ent ... devamı

9 yıl önce 8443 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Raf Ömrü Hesaplanması

Neden raf ömrü analizi yapılır?   Gıda güvenliği açısından raf ömrü süresi çok ... devamı

9 yıl önce 35853 Okunma Mikrobiyolojik Analiz