Süttozu nedir? Yağlı, yağı kısmen veya tamamen alınmış sütten, kremadan veya bu ürünlerin ... devamı
Zeytin Üretiminde Salamura Sıklıkla tükettiğimiz zeytinin oluştuğu andan soframıza gelinceye kadar pek & ... devamı
Zeytin dünya üzerinde kuzey ve güney yarım kürede belirli paraleller arasında doğal yayılma alanı bulur. ... devamı
Turşu üretimindeki en önemli süreçlerden biri fermantasyon sürecidir. ... devamı
Gıda kalitesi “tüketicinin tercihinde rol oynayan, her biri ayrı ayrı ölçülüp kontrol edilebi ... devamı
İzmit’e özgü bir helva olan pişmaniye neredeyse tüm ülkede severek tüketilmekte olan bir tatl ... devamı
Türk Standartları Enstitüsü (TSE), "Türk Baklavasına standart getirildi. ... devamı
Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği’nde ürün etiketleri, satış kuralları, bazı ... devamı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, peynirin tuz oranı, yağ oranı ve etiket bilgileri standartlarını belirleyen tebl ... devamı
Reçel Üretimi Türk Standartları tanımına göre ise reçel; reçel yapmaya elverişli olgu ... devamı
Boza; darı, mısır ve pirincin ezilmesi, kabuk kısımlarının ayrılması, su katılarak pişirilmesi ve süzüldükten ... devamı
Türk Gıda Kodeksi sakız tebliğinde sakız; sakız mayası, diğer bileşenler, izin verilen katkı ve aroma maddeleri ile tek ... devamı