HABERLER

Hazır Çorba Üretimi

Sebze çorbaları pratik kullanımları ve yüksek besin değerlerinden ötürü günümüz koşu ... devamı

9 yıl önce 25969 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Et ve Et Ürünleri Satan İşletmeler için Hijyen Kılavuzu (2. bölüm)

Bir önceki yazımızda işletmelerde ortam ve yüzeylerin nasıl olması ve temizliğin nasıl yapılması gerektiğini, hijy ... devamı

9 yıl önce 11624 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Et ve Et Ürünleri Satan İşletmeler için Hijyen Kılavuzu (1. bölüm)

Gıda güvenilirliğinin sağlanması için, gıdanın işyerine kabulünden dağıtım aşaması da dahil olmak üzere t ... devamı

9 yıl önce 12936 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Çiğ Sütün Üretimi, Depolanması ve Taşınması (2. bölüm)

Bir önceki yazı dizimizde çiğ sütün üretiminde hayvanların barındığı alanları ve sağım alanlarının h ... devamı

9 yıl önce 18792 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tarhana Üretimi ve Mikrobiyolojik Analizler

Geleneksel gıdalarımızdan biri olan tarhana; buğday unu, yoğurt, maya, çeşitli sebzeler ve baharatların karıştırılıp, y ... devamı

9 yıl önce 12023 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Dezenfektan Aktivitesini Etkileyen Faktörler ve Dezenfektan Etkinliğinin Değerlendirilmesi

 "Doğru dezenfektanla ve doğru uygulamalarla ortam ve malzemelerin dezenfekte edilmesi bu tip birçok infeksiyonun ... devamı

10 yıl önce 13610 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi

Raf ömrü gıdaların üzerinde nasıl belirtilir?   Raf ömrü, tavsiye edilen tüketim tarihi ... devamı

10 yıl önce 22735 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Lipolitik Mikroorganizmalar

Lipolitik mikroorganizmalar özellikle süt ürünlerinde süt yağını parçalayarak istenmeyen tat v ... devamı

10 yıl önce 14613 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Okullarda Uygulanması Gereken Hijyenik Şartlar

Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği   Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğr ... devamı

10 yıl önce 13287 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Nar Ekşisi ve Nar Ekşili Sos

Nar ekşisi nedir?   Nar suyunun içindeki şekerin karamelize olması ve suyunun uçurulmasıyla elde edilen bir ... devamı

10 yıl önce 32568 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Et Ürünleri Tebliğinde Değişiklik

Geçtiğimiz günlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebli ... devamı

10 yıl önce 4910 Okunma Mikrobiyolojik Analiz