HABERLER

Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi

Raf ömrü gıdaların üzerinde nasıl belirtilir?   Raf ömrü, tavsiye edilen tüketim tarihi ... devamı

10 yıl önce 24080 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Lipolitik Mikroorganizmalar

Lipolitik mikroorganizmalar özellikle süt ürünlerinde süt yağını parçalayarak istenmeyen tat v ... devamı

10 yıl önce 15279 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Okullarda Uygulanması Gereken Hijyenik Şartlar

Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği   Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğr ... devamı

10 yıl önce 14011 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Nar Ekşisi ve Nar Ekşili Sos

Nar ekşisi nedir?   Nar suyunun içindeki şekerin karamelize olması ve suyunun uçurulmasıyla elde edilen bir ... devamı

10 yıl önce 34721 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Et Ürünleri Tebliğinde Değişiklik

Geçtiğimiz günlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebli ... devamı

10 yıl önce 5155 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sebzeleri Hazırlama Teknikleri

Sebzelerin Faydaları   Yeşil yapraklı sebzelerde yapılarının zayıf olması nedeniyle bileşimlerindeki suyu çok ko ... devamı

10 yıl önce 20419 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Humus Tarifi ve Uygulanan Analizler

Humus, daha çok Ortadoğu'da, İsrail'de sıkça tüketilmekle birlikte Türkiye, Ermenistan ve Yunanistan&nbs ... devamı

10 yıl önce 12226 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tahin Üretimi ve Mikrobiyolojik Analizleri

  Tahin, susam (Sesamum indicum L. ... devamı

10 yıl önce 18439 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Marmelat Üretirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Meyveyi  muhafaza etmenin yollarından biri şekerle marmelat yapmaktır. Taze ve kuru meyvelerden yapılabilir. ... devamı

11 yıl önce 13843 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Mozzarella Peyniri Üretimi

Tüm dünyaca bilinen peynirlerden biri olan Mozzarella peyniri İtalya'da doğmuştur. ... devamı

11 yıl önce 41187 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Siyah Çay ve Üretimi

Sık tüketilen siyah çay, Camellia sinensis (Linnaeus) O. ... devamı

11 yıl önce 21239 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Su Ürünlerinde Tazelik ve İşlemeye Hazırlık

Su Ürünleri tazeliğini uzun sure muhafaza edilebilmesi için bazı işlemlerden geçirilmelidir. ... devamı

11 yıl önce 16278 Okunma Mikrobiyolojik Analiz