HABERLER

Gıdalarda dumanlama nedir, dumanın gıdadaki etkileri nelerdir?

Tuzlama, ateşte pişirme ve dumanlama, konserve yapımı gibi yöntemler gıdaları korumanın yanı sıra, gıdaya farklı bir lezzet v ... devamı

14 yıl önce 19625 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Lokum Üretimi ve Analizleri

Lokumun sade, meyveli, kaymaklı vb. ... devamı

14 yıl önce 47815 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalardaki Gizli Zehir: Aflatoksinler

Aspergillus türleri, hem birincil hem ikincil metabolitleri ola aflatoksin üretimi nedeniyle ticari önemi en büyük olan manta ... devamı

14 yıl önce 22219 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Genel Çikolata Hamuru Yapımı

Çikolata hamurunun yapımını beş ana başlık altında toplayabiliriz. ... devamı

14 yıl önce 19185 Okunma Diğer Ürünler

Meyve Suyu Üretiminde Riskler ve Mikrobiyolojik Analizler

Meyve suyu üretiminde dikkat edilmesi gerekenler, meyve suları, meyve suyu analizleri, meyve suyundaki bakteriler, meyvesuyu ... devamı

14 yıl önce 31382 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Mikrobiyolojik Gıda Analizleri için Numune Alma

gıda kaynaklı zehirlenme ve enfeksiyonları önlemek, halk sağlığını korumak, mikroorganizmaların gıdalarda bozulma yapmasını ö ... devamı

14 yıl önce 99591 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Escherichia coli O104: H4 (STEC O104:H4)

Escherichia coli O104: H4 (STEC O104:H4) memelilerin alt bağırsaklarında yaşayan, E. ... devamı

15 yıl önce 12401 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Çiğ Sütte Somatik Hücre Sayımı

Sütte somatik hücre meme iltihabının özellikle gizli mastitisin bir göstergesidir. ... devamı

15 yıl önce 35253 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Et Ürünlerinde Nişasta Tayini

Nişasta, özellikle et ürünlerinde jöle maddelerinin dışarı taşmasını engellemek, ürünün stabilitesini arttırmak için kullanıl ... devamı

15 yıl önce 22842 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Dondurulmuş Gıdalar

Dondurulmuş gıdaların doğru üretilmesi kadar, taşıma, saklama ve muhafaza konularında da gösterilecek hassasiyet, dondurulmuş ... devamı

15 yıl önce 24918 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Bulaşanları, Analizleri ve Halk Sağlığı Açısından Önemi

Tarımsal uygulamalardan başlayarak, üretim aşamasının sonuna, hatta paketlemeye kadar süren tüm aşamalarda kullanılan kimyasa ... devamı

15 yıl önce 17418 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Balık ve Balık Ürünlerinde Oluşan Biyojenik Aminler

Biyojenik aminler insan ve hayvanlarda hastalığa yol açan toksik maddelerdir. ... devamı

15 yıl önce 34351 Okunma Mikrobiyolojik Analiz