HABERLER

Hellim Peyniri Nedir?

Hellim peyniri Kıbrıs’a özgü yarı-sert özellikte bir beyaz peynir çeşididir. ... devamı

14 yıl önce 54368 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Toplu Yemek Hizmeti Veren İşletmelerde Mutfak Hijyeni

Toplu üretim gerçekleştiren ve hizmet sektöründe yer alan işletmelerde, özellikle mutfak hiyeni en çok özen gösterilmesi gere ... devamı

14 yıl önce 35923 Okunma Diğer Ürünler

Gıda Endüstrisinde Antioksidanların Kullanımı

antioksidanlar oksijen ile reaksiyona girerek gıdalar içindeki olumsuz etkilerini engelleyen maddelerdir. ... devamı

14 yıl önce 33328 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Süt Ürünlerinde Mikrobiyolojik Kriterler ve Analizler

Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği’ne göre, fermente süt ürünlerinde aranacak mikrobiyolojik kriterler şunlar ... devamı

15 yıl önce 17482 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Ayran Teknolojisi

Ayran, yoğurt, su ve tuzdan oluşan geleneksel bir Türk içeceğidir. ... devamı

15 yıl önce 69506 Okunma Diğer Ürünler

Kültürü Yapılamayan Bakteriler ve Gıda Güvenliği

VBNC bakteriler, çeşitli stres faktörleri etkisinde kültürü yapılamayan hale geçen bakterilerdir. ... devamı

15 yıl önce 17687 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gram Negatif Bakterilerin İdentifikasyonu

Gram negatif bakterilerin tür tespitinde uygulanabilecek testler ... devamı

15 yıl önce 32832 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tereyağı Çeşitleri ve Mikrobiyolojik Kriterler

Tatlı kremadan yapılan tereyağları ve ekşi kremadan yapılan tereyağları dışında da tereyağı çeşitleri mevcuttur: ... devamı

15 yıl önce 53061 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tereyağı Nedir ve Nasıl Yapılır?

Süt ve mamülleri arasında önemli bir yeri olan tereyağı, ekonomik değeri bakımından da önemli bir süt ürünüdür. ... devamı

15 yıl önce 91380 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Enterobacter sakazakii Analizi

Enterobacter sakazakii, özellikle toz bebek mamalarının enfeksiyonların kaynağı olduğu düşünülmektedir. ... devamı

15 yıl önce 13084 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Enterobacter sakazakii Enfeksiyonları

Enterobacter sakazakii (Cronobacter spp. ... devamı

15 yıl önce 18782 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Yoğurt Üretim Teknolojisi

Yoğurt üretimi, sütün toplanıp fabrikaya getirilmesinden itibaren hassas ve ayrıntılı bir kontrol ve analiz süreci söz konusu ... devamı

15 yıl önce 52938 Okunma Diğer Ürünler