HABERLER

Et Ürünlerinde Nişasta Tayini

Nişasta, özellikle et ürünlerinde jöle maddelerinin dışarı taşmasını engellemek, ürünün stabilitesini arttırmak için kullanıl ... devamı

14 yıl önce 22437 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Dondurulmuş Gıdalar

Dondurulmuş gıdaların doğru üretilmesi kadar, taşıma, saklama ve muhafaza konularında da gösterilecek hassasiyet, dondurulmuş ... devamı

14 yıl önce 24581 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Bulaşanları, Analizleri ve Halk Sağlığı Açısından Önemi

Tarımsal uygulamalardan başlayarak, üretim aşamasının sonuna, hatta paketlemeye kadar süren tüm aşamalarda kullanılan kimyasa ... devamı

14 yıl önce 17214 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Balık ve Balık Ürünlerinde Oluşan Biyojenik Aminler

Biyojenik aminler insan ve hayvanlarda hastalığa yol açan toksik maddelerdir. ... devamı

15 yıl önce 34002 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Havuz Sularında Hijyen - Su kaynaklı Mikroorganizmalar ve Enfeksiyonlar

Suyla bulasan infeksiyon hastalıklarının etkenlerinin çoğunluğu, toplumda ve çevrede yaygın olarak bulunmaktadır. ... devamı

15 yıl önce 31630 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gazlı İçecekler Ne Kadar Sağlıklı?

Gazlı içecekler, karbondioksit ile gazlandırılmış olan meyveli, aromalı, kola, tonik gibi içeceklerdir. ... devamı

15 yıl önce 34938 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gamma Sterilizasyon Nedir?

Bir maddenin, üzerinde veya içinde bulunan tüm mikroorganizmalardan arındırılma işlemine sterilizasyon denir. ... devamı

15 yıl önce 52974 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Hellim Peyniri Üretimi ve Mikrobiyolojik Kriterler

Hellim peyniri üretimi diğer peynirlere göre faklılık göstermektedir. ... devamı

15 yıl önce 19644 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Hellim Peyniri Nedir?

Hellim peyniri Kıbrıs’a özgü yarı-sert özellikte bir beyaz peynir çeşididir. ... devamı

15 yıl önce 55073 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Toplu Yemek Hizmeti Veren İşletmelerde Mutfak Hijyeni

Toplu üretim gerçekleştiren ve hizmet sektöründe yer alan işletmelerde, özellikle mutfak hiyeni en çok özen gösterilmesi gere ... devamı

15 yıl önce 36336 Okunma Diğer Ürünler

Gıda Endüstrisinde Antioksidanların Kullanımı

antioksidanlar oksijen ile reaksiyona girerek gıdalar içindeki olumsuz etkilerini engelleyen maddelerdir. ... devamı

15 yıl önce 33626 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Süt Ürünlerinde Mikrobiyolojik Kriterler ve Analizler

Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği’ne göre, fermente süt ürünlerinde aranacak mikrobiyolojik kriterler şunlar ... devamı

15 yıl önce 17792 Okunma Mikrobiyolojik Analiz