HABERLER

Dondurmada Kimyasal Analizler

Dondurma sütten hazırlanan ve çocuklar başta olmak üzere hemen herkesin her yaşta çok severek tükettiği bir gıdadır. ... devamı

15 yıl önce 26636 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Çölyak hastalığı nedir?

Bu hastalık tahıllarda bulunan, genelde glutenin bulunduğu bazı protein zincirlerine karşı oluşan kronik bir reaksiyondur. ... devamı

15 yıl önce 19810 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Besin Güvenliğini Bozan ve Besin Kirliliğine Yol Açan Etkenler

Kirlenmenin bir risk veya tehdit olmaktan çıkarılabilmesi için kirlenmeye neden olan faktörleri en aza indirmek, oluşan kirli ... devamı

15 yıl önce 42897 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Katkısı Olarak Antioksidanlar

Antioksidanlar serbest radikallerle reaksiyona girerek (onlarla bağ kurarak) hücrelere zarar vermelerini önler. ... devamı

15 yıl önce 25456 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Esansiyel Yağ Asitleri

İnsan vücudu, iki tanesi hariç, ihtiyaç duyduğu bütün yağ asitlerini kendi oluşturabilir. ... devamı

15 yıl önce 56192 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Soğuk Algınlığı, Mevsimsel Grip ve Domuz Gribi Arasındaki Farklar

Kış dönemlerinde sık görülen ve birbirine olan benzerlikleri sebebiyle en çok karıştırılan hastalıklar olan soğuk algınlığı, ... devamı

15 yıl önce 12474 Okunma Diğer Ürünler

Sularda Sertlik Analizleri

Suyun kullanılacağı amaca uygunluğu sertliğine bakılarak kontrol edilir. ... devamı

15 yıl önce 53356 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Süt Kaynaklı Gıda Hastalıkları

Süt; içerdiği besin maddeleri ve büyüme için gerekli tamamlayıcı faktörleri ile insanlar için olduğu kadar mikroorganizmalar ... devamı

15 yıl önce 43002 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tavuk Etlerinde Salmonella spp.

Salmonella’nın çoğunlukla az pişmiş ya da çiğ yumurta, tavuk, et ve pastörize olmayan yiyecekler yoluyla bulaştığı saptanırke ... devamı

15 yıl önce 32249 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda endüstrisinde İndikatör Mikroorganizmalar

Hammadde, üretim teknolojisi, iyi ve doğru üretim uygulaması (GMP) konularında indikatör mikroorganizmalar yeterli bilgi veri ... devamı

15 yıl önce 26353 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sebze ve Meyvelerde Tazelik ve Raf Ömrü

Meyve ve sebzeler için önemli kalite kriterleri tazelik ve renktir. ... devamı

15 yıl önce 23383 Okunma Diğer Ürünler