HABERLER

Yoğurt Çeşitleri ve Üretimi

Yoğurt, laktik asit fermantasyonu sonucunda elde edilen ve canlı laktik asit bakterileri içeren besin değeri yüksek, fermente ... devamı

15 yıl önce 69888 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sularda Enterokok Bakteri Analizi

Su örneklerinin analizinde yüksek sayıda saptanan enterokoklar fekal kontaminasyon göstergesi olarak kabul edilir. ... devamı

15 yıl önce 26237 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Enterokok Bakteriler

Mikroorganizmaların bir kısmı gıdadan insana geçişte herhangi bir hastalık oluşturmazken, bazıları zehirlenmelere yol açarlar ... devamı

15 yıl önce 35913 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Şekerleme Sektöründe HACCP Uygulamaları

Sert şekerleme, çeşitli şekerlerin suda çözündürülüp,gerektiğinde glikoz şurubu ilavesi ile kaynatılarak asit ile konverte ed ... devamı

15 yıl önce 26308 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sularda Koliform Grubu Bakteri Analizleri

Sularda en sık bakılan bakteriler toplam koliform, E.coli, fekal koliform ve toplam canlı bakterilerdir. ... devamı

15 yıl önce 90751 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sularda E.coli, Koliform Grubu Bakteriler ve Fekal Koliformlar

sularda en sık bakılanlar toplam koliform, E.coli, fekal koliform ve toplam canlı sayısıdır. ... devamı

15 yıl önce 136421 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Deniz Ürünlerinde Vibrio Analizi

Deniz suyu, kabuklu deniz ürünleri ve balıkların tüketimi sonucu meydana gelen zehirlenmelerdeki baş sorumlu etken Vibrio tür ... devamı

15 yıl önce 9648 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Vibrio Enfeksiyon ve İntoksikasyonları

Deniz suyu, kabuklu deniz ürünleri ve balıkların tüketimi sonucu meydana gelen zehirlenmelerdeki baş sorumlu etken Vibrio tür ... devamı

15 yıl önce 27431 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Et ve Et Ürünlerinde Boya Maddeleri Aranması

Etik açıdan oldukça yanlış uygulamalar olsa da, hileli gıda üretimi ve pazarlaması maalesef pek çok üründe söz konusudur. ... devamı

15 yıl önce 11519 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sağlıklı Beslenmede Yeni Trend Çim Suyu

İçecek olarak hazırlanan çim suyu, buğday veya arpanın çimlendirilmesi ile elde edilen bir üründür. ... devamı

15 yıl önce 10312 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Muhafaza Yöntemleri

Gıdaların muhafazasında uygulanan bütün yöntemlerin amacı, mikrobiyolojik ve enzimatik değişmeleri önlemek veya sınırlamaktır ... devamı

15 yıl önce 84672 Okunma Diğer Ürünler

Çiğ Süt, Pastörize Süt ve UHT Süt

Gıdaların muhafazasında uygulanan bütün yöntemlerin amacı, mikrobiyolojik ve enzimatik değişmeleri önlemek veya sınırlamaktır ... devamı

15 yıl önce 90369 Okunma Mikrobiyolojik Analiz