HABERLER

Ayran Teknolojisi

Ayran, yoğurt, su ve tuzdan oluşan geleneksel bir Türk içeceğidir. ... devamı

15 yıl önce 70772 Okunma Diğer Ürünler

Kültürü Yapılamayan Bakteriler ve Gıda Güvenliği

VBNC bakteriler, çeşitli stres faktörleri etkisinde kültürü yapılamayan hale geçen bakterilerdir. ... devamı

15 yıl önce 17952 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gram Negatif Bakterilerin İdentifikasyonu

Gram negatif bakterilerin tür tespitinde uygulanabilecek testler ... devamı

15 yıl önce 33140 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tereyağı Çeşitleri ve Mikrobiyolojik Kriterler

Tatlı kremadan yapılan tereyağları ve ekşi kremadan yapılan tereyağları dışında da tereyağı çeşitleri mevcuttur: ... devamı

15 yıl önce 53731 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tereyağı Nedir ve Nasıl Yapılır?

Süt ve mamülleri arasında önemli bir yeri olan tereyağı, ekonomik değeri bakımından da önemli bir süt ürünüdür. ... devamı

15 yıl önce 92636 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Enterobacter sakazakii Analizi

Enterobacter sakazakii, özellikle toz bebek mamalarının enfeksiyonların kaynağı olduğu düşünülmektedir. ... devamı

15 yıl önce 13250 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Enterobacter sakazakii Enfeksiyonları

Enterobacter sakazakii (Cronobacter spp. ... devamı

15 yıl önce 19048 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Yoğurt Üretim Teknolojisi

Yoğurt üretimi, sütün toplanıp fabrikaya getirilmesinden itibaren hassas ve ayrıntılı bir kontrol ve analiz süreci söz konusu ... devamı

15 yıl önce 53543 Okunma Diğer Ürünler

Yoğurt Çeşitleri ve Üretimi

Yoğurt, laktik asit fermantasyonu sonucunda elde edilen ve canlı laktik asit bakterileri içeren besin değeri yüksek, fermente ... devamı

15 yıl önce 70827 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sularda Enterokok Bakteri Analizi

Su örneklerinin analizinde yüksek sayıda saptanan enterokoklar fekal kontaminasyon göstergesi olarak kabul edilir. ... devamı

15 yıl önce 26490 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Enterokok Bakteriler

Mikroorganizmaların bir kısmı gıdadan insana geçişte herhangi bir hastalık oluşturmazken, bazıları zehirlenmelere yol açarlar ... devamı

15 yıl önce 36407 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Şekerleme Sektöründe HACCP Uygulamaları

Sert şekerleme, çeşitli şekerlerin suda çözündürülüp,gerektiğinde glikoz şurubu ilavesi ile kaynatılarak asit ile konverte ed ... devamı

15 yıl önce 26599 Okunma Mikrobiyolojik Analiz