HABERLER

İşletmelere Süt Kabulünde Kalite Kontrol-1

Sütlerin, işlenecek ürünün özelliklerine göre, kalite ayrımını yapmak ve/veya kalitesiz sütleri geri çevirmek amacıyla, işlet ... devamı

14 yıl önce 19875 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sütlerde İlaç ve Antibiyotik Kalıntıları

Hayvanlara yapılan tedavinin ardından, belirlenmiş kalıntı süreleri beklenerek, ilaçların vücuttan tamamen atıldığına emin ol ... devamı

14 yıl önce 13844 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Süt ve Süt Ürünlerinde Kimyasal Analizler-1

Süt ve süt ürünleri üretim tesislerine gelen sütlerde, bu kriterlere uygun olarak çeşitli testler yapılmaktadır. ... devamı

14 yıl önce 117591 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Konserve Nedir ve Nasıl Üretilir

Konserve yapımı, keşfedildiğinden beri, gıda saklama yöntemleri içerisinde en çok tercih eidlen yöntem olmuştur. ... devamı

14 yıl önce 80491 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Peynirlerde Mayalama

Sindirim için yaratılmış maya enzimleri, peynir yapımında da kullanılır. ... devamı

14 yıl önce 65109 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Zeytinyağı Üretimi

Zeytinyağı üretimi zor ve dikkat gerektiren bir işlemdir. ... devamı

14 yıl önce 27713 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda İşletmelerinde Temizlik ve Dezenfeksiyon

Gıda işletmeleri ister üretim, ister servis alanlarında çalışsınlar, ilk ve en önemli sağlık koşulu temizliktir. ... devamı

14 yıl önce 47220 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Bebek Mamalarında Nitrit ve Nitrat tayini

Bebek mamalarının analiz kriterleri de önemlidir ve çok dikkatli yapılması gerekir ... devamı

14 yıl önce 15977 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Soya ve Soya Ürünleri

Soya, kolesterol ve doymuş yağlar içermeyen yapısı, yüksek kaliteli protein içeriği ile çok yönlü olarak yararlanılabilen bit ... devamı

14 yıl önce 23987 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Catering Sektöründe Yemek Üretim Aşamaları_1

Hizmet ister birkaç kişilik, isterse binlerce kişilik olsun, servis edilecek her yemeğin belli bir standarda uygun ve kalitel ... devamı

14 yıl önce 18800 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kavurma Teknolojisi

Özellikle sonbahar aylarında hazırlanan kavurma, tüm yıl boyunca tüketilmektedir. ... devamı

14 yıl önce 26628 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Bisküvi Yapımı

7’den 70’e hemen herkesin severek tükettiği bir gıda olan bisküvi, tahıl unu veya unları içine çeşitli maddelerin belirli ora ... devamı

14 yıl önce 39604 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği