HABERLER

Soya ve Soya Ürünleri

Soya, kolesterol ve doymuş yağlar içermeyen yapısı, yüksek kaliteli protein içeriği ile çok yönlü olarak yararlanılabilen bit ... devamı

14 yıl önce 23327 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Catering Sektöründe Yemek Üretim Aşamaları_1

Hizmet ister birkaç kişilik, isterse binlerce kişilik olsun, servis edilecek her yemeğin belli bir standarda uygun ve kalitel ... devamı

14 yıl önce 18553 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kavurma Teknolojisi

Özellikle sonbahar aylarında hazırlanan kavurma, tüm yıl boyunca tüketilmektedir. ... devamı

14 yıl önce 26335 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Bisküvi Yapımı

7’den 70’e hemen herkesin severek tükettiği bir gıda olan bisküvi, tahıl unu veya unları içine çeşitli maddelerin belirli ora ... devamı

14 yıl önce 39166 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdalarda dumanlama nedir, dumanın gıdadaki etkileri nelerdir?

Tuzlama, ateşte pişirme ve dumanlama, konserve yapımı gibi yöntemler gıdaları korumanın yanı sıra, gıdaya farklı bir lezzet v ... devamı

14 yıl önce 19350 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Lokum Üretimi ve Analizleri

Lokumun sade, meyveli, kaymaklı vb. ... devamı

14 yıl önce 47231 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalardaki Gizli Zehir: Aflatoksinler

Aspergillus türleri, hem birincil hem ikincil metabolitleri ola aflatoksin üretimi nedeniyle ticari önemi en büyük olan manta ... devamı

14 yıl önce 21881 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Genel Çikolata Hamuru Yapımı

Çikolata hamurunun yapımını beş ana başlık altında toplayabiliriz. ... devamı

14 yıl önce 18713 Okunma Diğer Ürünler

Meyve Suyu Üretiminde Riskler ve Mikrobiyolojik Analizler

Meyve suyu üretiminde dikkat edilmesi gerekenler, meyve suları, meyve suyu analizleri, meyve suyundaki bakteriler, meyvesuyu ... devamı

14 yıl önce 31037 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Mikrobiyolojik Gıda Analizleri için Numune Alma

gıda kaynaklı zehirlenme ve enfeksiyonları önlemek, halk sağlığını korumak, mikroorganizmaların gıdalarda bozulma yapmasını ö ... devamı

14 yıl önce 98710 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Escherichia coli O104: H4 (STEC O104:H4)

Escherichia coli O104: H4 (STEC O104:H4) memelilerin alt bağırsaklarında yaşayan, E. ... devamı

14 yıl önce 12205 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Çiğ Sütte Somatik Hücre Sayımı

Sütte somatik hücre meme iltihabının özellikle gizli mastitisin bir göstergesidir. ... devamı

14 yıl önce 34844 Okunma Mikrobiyolojik Analiz