HABERLER

Konserve Nedir ve Nasıl Üretilir

Konserve yapımı, keşfedildiğinden beri, gıda saklama yöntemleri içerisinde en çok tercih eidlen yöntem olmuştur. ... devamı

14 yıl önce 77753 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Peynirlerde Mayalama

Sindirim için yaratılmış maya enzimleri, peynir yapımında da kullanılır. ... devamı

14 yıl önce 61442 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Zeytinyağı Üretimi

Zeytinyağı üretimi zor ve dikkat gerektiren bir işlemdir. ... devamı

14 yıl önce 26695 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda İşletmelerinde Temizlik ve Dezenfeksiyon

Gıda işletmeleri ister üretim, ister servis alanlarında çalışsınlar, ilk ve en önemli sağlık koşulu temizliktir. ... devamı

14 yıl önce 44947 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Bebek Mamalarında Nitrit ve Nitrat tayini

Bebek mamalarının analiz kriterleri de önemlidir ve çok dikkatli yapılması gerekir ... devamı

14 yıl önce 15089 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Soya ve Soya Ürünleri

Soya, kolesterol ve doymuş yağlar içermeyen yapısı, yüksek kaliteli protein içeriği ile çok yönlü olarak yararlanılabilen bit ... devamı

14 yıl önce 21947 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Catering Sektöründe Yemek Üretim Aşamaları_1

Hizmet ister birkaç kişilik, isterse binlerce kişilik olsun, servis edilecek her yemeğin belli bir standarda uygun ve kalitel ... devamı

14 yıl önce 18021 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kavurma Teknolojisi

Özellikle sonbahar aylarında hazırlanan kavurma, tüm yıl boyunca tüketilmektedir. ... devamı

14 yıl önce 25807 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Bisküvi Yapımı

7’den 70’e hemen herkesin severek tükettiği bir gıda olan bisküvi, tahıl unu veya unları içine çeşitli maddelerin belirli ora ... devamı

14 yıl önce 38352 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdalarda dumanlama nedir, dumanın gıdadaki etkileri nelerdir?

Tuzlama, ateşte pişirme ve dumanlama, konserve yapımı gibi yöntemler gıdaları korumanın yanı sıra, gıdaya farklı bir lezzet v ... devamı

14 yıl önce 18624 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Lokum Üretimi ve Analizleri

Lokumun sade, meyveli, kaymaklı vb. ... devamı

14 yıl önce 45757 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalardaki Gizli Zehir: Aflatoksinler

Aspergillus türleri, hem birincil hem ikincil metabolitleri ola aflatoksin üretimi nedeniyle ticari önemi en büyük olan manta ... devamı

14 yıl önce 21187 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği