HABERLER

Gıdalarda Mohr Yöntemi İle Tuz Tayini

Gıdalarda tuz, kimyasal olarak sodyum klorür (NaCl) formda bulunur. ... devamı

14 yıl önce 78458 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Çikolatada Yağsız Kakao Kitlesi Analizi

Bu analiz, çikolata örneklerinde yağsız kakao kitlesi analizi yapmak için kullanılır. ... devamı

14 yıl önce 18321 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Beyaz Şeker Mi Esmer Şeker Mi

Esmer şeker, beyaz kristal şekerin ön işlemlerden geçirilmiş ve gıda saflığına ulaştırılmış bir miktar şeker kamışı melasıyla ... devamı

14 yıl önce 57856 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Listeria Monocytogenes Analizi

Listeriosis, L. monocytogenes'in sebep olduğu genel hastalık grubuna verilen isimdir. Listeria monocytogenes (L. ... devamı

14 yıl önce 37069 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kuru Kayısıda Kükürt Miktarı Tayini

Kükürtleme sırasında oluşan kükürt dioksit gazı renk değişiminin yanı sıra hastalık ve zararlılara karşı meyveyi korumaktadır ... devamı

14 yıl önce 64372 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Beggiatoa Bakterisi Nedir?

Beggiatoa, algo bakteriler olarak adlandırılan şubeye ait, suda yaşayan, renksiz sülfo bakteriler takımından, mavi su yosunla ... devamı

14 yıl önce 22012 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Trans Yağ Nedir

Trans yağlar; sıvı bitki yağlarının hidrojen ile doyurulması sonucu oluşan yağlardır. ... devamı

14 yıl önce 50995 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Pekmez Üretimi

Pekmez üzüm, meyvelerin ezilerek kaynatılması ile üretilen yoğun, tatlı bir şuruptur. ... devamı

14 yıl önce 33361 Okunma Diğer Ürünler

Rope Sporu ve Analizi

Rop, toprak kökenli olan Bacillus subtilis suşlarının gelişmesi ile ekmeklerde görülen bir bozukluktur. ... devamı

14 yıl önce 24974 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Şarbon (Anthrax) Hastalığı

B. cereus ağırlıklı olarak gıda zehirlenmelerinden sorumluyken, aynı familyaya ait bir tür olan B. ... devamı

14 yıl önce 22545 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Koagulaz Pozitif Stafilokoklar

Gıdalarda stafilokokların aranması S. ... devamı

14 yıl önce 65318 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Hormon Kullanımı

Hormonların bilinçsizce ve aşırı miktarlada kullanımı, sadece kullanıldığı bitkiye değil, bu bitkiyi ve bu bitkiden hazırlana ... devamı

14 yıl önce 16527 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği