HABERLER

Rope Sporu ve Analizi

Rop, toprak kökenli olan Bacillus subtilis suşlarının gelişmesi ile ekmeklerde görülen bir bozukluktur. ... devamı

14 yıl önce 24652 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Şarbon (Anthrax) Hastalığı

B. cereus ağırlıklı olarak gıda zehirlenmelerinden sorumluyken, aynı familyaya ait bir tür olan B. ... devamı

14 yıl önce 22321 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Koagulaz Pozitif Stafilokoklar

Gıdalarda stafilokokların aranması S. ... devamı

14 yıl önce 64498 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Hormon Kullanımı

Hormonların bilinçsizce ve aşırı miktarlada kullanımı, sadece kullanıldığı bitkiye değil, bu bitkiyi ve bu bitkiden hazırlana ... devamı

14 yıl önce 16238 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Hijyen Kontrolünde Hytech Slide ile Swab Yöntemi Arasındaki Farklılıklar

Yüzey ve Personel Hijyen Kontrolünde Hytech Slide ile Geleneksel Swab Yöntemi Arasındaki Farklılıklar ... devamı

14 yıl önce 20402 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Hijyeni Yönetmeliği Yenilendi (17.12.2011)

17 Aralık 2011 tarihli ve 28145 sayılı Resmi Gazetede Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 12 adet Yönetmelik yayı ... devamı

14 yıl önce 11727 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Geleneksel Tulum Peyniri Yapımı

Tulum peyniri hayvan postu içinde yapılan Türkiye'nin çeşitli yörelerine özgü peynirlere verilen addır. ... devamı

14 yıl önce 58351 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Çayda Kafein Tayini

Türk Gıda Kodeksi Siyah Çay Tebliği'nde, çayın kuru maddesinde bulunması gereken kafein limitleri belirtilmiştir. ... devamı

14 yıl önce 19128 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Yağlarda Peroksit Sayısının Hesaplanması

Yağlarda Peroksit Sayısının Hesaplanması ... devamı

14 yıl önce 43449 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği Kapsamındaki Kimyasal Parametreler

İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği Kapsamında Çalışılan Fiziksel ve Kimyasal Parametreler ... devamı

14 yıl önce 12048 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği Kapsamındaki Mikrobiyolojik Parametreler

İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği kapsamında çalışılan parametreler ... devamı

14 yıl önce 19492 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Legionella Analizinde Kullanılan Metodlar

Legionella bakterisinin analizinin yapılabilmesi için soğutma kuleleri, musluklat, duş başlıkları, havalandırma sistemlerinde ... devamı

14 yıl önce 14930 Okunma Mikrobiyolojik Analiz