HABERLER

Kuru Kayısıda Kükürt Miktarı Tayini

Kükürtleme sırasında oluşan kükürt dioksit gazı renk değişiminin yanı sıra hastalık ve zararlılara karşı meyveyi korumaktadır ... devamı

14 yıl önce 63378 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Beggiatoa Bakterisi Nedir?

Beggiatoa, algo bakteriler olarak adlandırılan şubeye ait, suda yaşayan, renksiz sülfo bakteriler takımından, mavi su yosunla ... devamı

14 yıl önce 21111 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Trans Yağ Nedir

Trans yağlar; sıvı bitki yağlarının hidrojen ile doyurulması sonucu oluşan yağlardır. ... devamı

14 yıl önce 50123 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Pekmez Üretimi

Pekmez üzüm, meyvelerin ezilerek kaynatılması ile üretilen yoğun, tatlı bir şuruptur. ... devamı

14 yıl önce 32070 Okunma Diğer Ürünler

Rope Sporu ve Analizi

Rop, toprak kökenli olan Bacillus subtilis suşlarının gelişmesi ile ekmeklerde görülen bir bozukluktur. ... devamı

14 yıl önce 24290 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Şarbon (Anthrax) Hastalığı

B. cereus ağırlıklı olarak gıda zehirlenmelerinden sorumluyken, aynı familyaya ait bir tür olan B. ... devamı

14 yıl önce 22076 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Koagulaz Pozitif Stafilokoklar

Gıdalarda stafilokokların aranması S. ... devamı

14 yıl önce 63593 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Hormon Kullanımı

Hormonların bilinçsizce ve aşırı miktarlada kullanımı, sadece kullanıldığı bitkiye değil, bu bitkiyi ve bu bitkiden hazırlana ... devamı

14 yıl önce 15941 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Hijyen Kontrolünde Hytech Slide ile Swab Yöntemi Arasındaki Farklılıklar

Yüzey ve Personel Hijyen Kontrolünde Hytech Slide ile Geleneksel Swab Yöntemi Arasındaki Farklılıklar ... devamı

14 yıl önce 20179 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Hijyeni Yönetmeliği Yenilendi (17.12.2011)

17 Aralık 2011 tarihli ve 28145 sayılı Resmi Gazetede Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 12 adet Yönetmelik yayı ... devamı

14 yıl önce 10843 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Geleneksel Tulum Peyniri Yapımı

Tulum peyniri hayvan postu içinde yapılan Türkiye'nin çeşitli yörelerine özgü peynirlere verilen addır. ... devamı

14 yıl önce 57518 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Çayda Kafein Tayini

Türk Gıda Kodeksi Siyah Çay Tebliği'nde, çayın kuru maddesinde bulunması gereken kafein limitleri belirtilmiştir. ... devamı

14 yıl önce 18673 Okunma Mikrobiyolojik Analiz