HABERLER

Balıkçılık Ürünlerinde Mikrobiyolojik Kriterler

Aralık 2011 itibarıyla değişmiş olan Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği ... devamı

13 yıl önce 17703 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Türk Gıda Kodeksi Unlu Mamuller Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği

Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği'nde, bu ürünlerin sahip olmaları gereken değerler belirtilmiştir ... devamı

13 yıl önce 25543 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Havanın Mikrobiyal Yükü ve Ortam Havası Dezenfeksiyonu Nedir?

Havanın Mikrobiyal Yükü ve Ortam Havası Dezenfeksiyonu ... devamı

13 yıl önce 44845 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Et ve Et Ürünlerinde Mikrobiyolojik Kriterler

Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği'ne göre, Et ve Et Ürünlerinde aranacak mikroorganizmalar ve limitleri ... devamı

13 yıl önce 24106 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği (YENİ)

Bu Tebliğin amacı, tüketime sunulan ekmek, ekmek çeşitleri, diğer ekmek çeşitleri ve ekşi hamur ekmeklerinin tekniğine uygun ... devamı

13 yıl önce 23246 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Ketçap Nedir ve Nasıl Üretilir

Ketçap, Salça, şeker (glikoz şurubu), sirke, tuz, nişasta ve koruyucuların pastörize edilmesiyle elde edilen bir üründür. ... devamı

14 yıl önce 61150 Okunma Diğer Ürünler

Çikolatada Nişasta Tayini

Daha az maliyetle elde edilen ve gazozdan çikolataya pek çok üründe kullanılan nişasta bazlı şekerin (NBŞ), tüketicilerde ile ... devamı

14 yıl önce 13847 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Şeker Hastalığı (Diyabet) ve Çeşitleri

Halk arasında şeker hastalığı olarak da bilinen diyabet hastalığı (Diabetes Mellitus), tüm toplumlarda yaygın olarak görülen ... devamı

14 yıl önce 35947 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Bebeklerde Gıda Alerjileri

Gıda alerjileri her yaşta görülebilmekle birlikte, en çok bebekleri ve çocukları etkilerler. ... devamı

14 yıl önce 13478 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Balda HMF (Hidroksimetil furfurol) Tayini

Balların uzun süre yüksek sıcaklıkta ısıtılması ya da uzun süre kötü koşullarda depolanması balın besin maddeleri içeriğinin ... devamı

14 yıl önce 59011 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Membran Filtrasyon Yöntemi ile Mikrobiyolojik Analizler

Su analizleri başta olmak üzere, büyük partikülller içermeyen sıvıların mikrobiyolojik analizlerinde membran filtrasyon yönte ... devamı

14 yıl önce 56999 Okunma Mikrobiyolojik Analiz